2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hayvanları Koruma günü Ankara’da kutlandı

Tarih: 04 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 85

Hayvanları Koruma Günü, Çankaya Belediyesi tarafından Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.  Kutlama törenine 300’e yakın ilk, orta ve lise öğrencisi katıldı. 

Çankaya Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yer aldığı etkinliğe 300’e yakın ilk, orta ve lise öğrencisi de katıldı. Çankaya Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla hayvan hakları konusunda Türkiye’de öncü bir belediye olduğunu söyleyen Taşdelen, “Hayata geçirdiğimiz projeler ve ortaya çıkan memnuniyet bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir” dedi. Taşdelen sözlerine şöyle devam etti:

“Çankaya bu ülkedeki en çok sokak hayvanının olduğu bir ilçe. On binlerce sokak hayvanı var ve biz hepsiyle ilgileniyoruz. Yasalar, sokak hayvanları konusunda yetkiyi büyük ölçüde büyükşehir belediyelerine vermiştir. Ancak biz hayvan dostlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması için yetki ve sorumluluğa bakmadan çalışıyoruz ve çözümler üretiyoruz.”

hayvanlargunuic

Çankaya’da 2 bin 184 hayvan sahiplenildi

Çankaya Belediyesinin 2015 yılında hayata geçirdiği Şanslı Projelerle ilgili de bilgi veren Taşdelen, 2 bin 184 sokak hayvanının sahiplendirildiği,  4 bin 472 sokak hayvanına kısırlaştırma yapıldığı, 8 bin 801 sokak hayvanın aşılandığı, 37 bin 95 sokak hayvanının ise tedavisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Axel ve Heki sahnede

Başkan Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarında gönüllü olarak destek veren veteriner hekim Tarkan Özvardar, veteriner hekim Yasemin Salgırlı Demirbaş ve veteriner hekim Etkin Şafak’a teşekkür plaketi sundu. Plaket takdiminin ardından Tarkan Özvardar ve Murat Gümüş köpekleri Axel ve Heki ile muhteşem bir gösteriye imza attı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12172
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hayvanları Koruma günü Ankara’da kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat