17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Hocaların Hocası” Seçil Büker için yeni sinema kitabı: Perdeyi Aralamak

Tarih: 27 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 137

Prof. Dr. S. Ruken Öztürk’ün, Prof. Dr. Hasan Akbulut ile birlikte derlediği Perdeyi Aralamak adlı sinema kitabı, Büker’in belirlediği filmler üzerine yazılardan oluşuyor.

İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. S. Ruken Öztürk’ün, Prof. Dr. Hasan Akbulut ile birlikte derlediği Perdeyi Aralamak adlı sinema kitabı Haziran ayında çıktı. Kitap, sinema alanında “hocaların hocası” olarak tanınan Prof. Dr. Seçil Büker için hazırlandı. Kitabın içeriğinde çok sayıda yazarın farklı konular üzerine yazıları bulunuyor.

Kitabın ana başlıklarını “Anlatı, Tür, Sansür”, “Sorgulayan Filmler, Düşünümsel Anlatılar”, “Yüzleşmeye Çağıran Anlatılar”, “Toplumsal Cinsiyet Üzerine”, “Anneler ve Çocukları” ve “Kadınlar Kameranın Arkasında” adlı bölümler oluşturuyor. Yazarlar arasında İLEF öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özgür Yaren, Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel ve Dr. Öğretim Üyesi Eren Yüksel de bulunuyor. Ayrıca kitapta Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Onaran, Prof. Dr. Güzin Yamaner ve çok sayıda  akademisyenin sinema ve film üzerine yirmi dört makalesi bulunuyor.

Mayıs ayında da Uçan Süpürge tarafından yayınlanan ve Seçil Hoca’ya adanan “Seçil’in Sinema Kitabı”nda ise Büker için yazılmış pek çok yazı bir araya getirilmişti. Seçil’in Sinema Kitabı’na e-kitap formatında internet üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabiliyor.

Prof. Dr. Seçil Büker kimdir?

1947 yılında Eskişehir’de doğdu. 1968 yılında A. Ü. DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Bir süre Belirli Amaçlı Yabancı Dil Öğretimi ile ilgilendi. Doktora çalışmaları sırasında tanıştığı sinemaya yöneldi. Sinema konusunda yayınlanmış pek çok araştırması var. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Yüksek Okulu Sinema Televizyon Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ve ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nde sinema tarihi dersleri verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19531
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Hocaların Hocası” Seçil Büker için yeni sinema kitabı: Perdeyi Aralamak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat