18 Temmuz 2023, Salı - 03:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hocamız Kışlalı Anılıyor

Tarih: 21 Ekim 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 203

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 14. yıl dönümünde anılıyor.

Prof. Dr. Kışlalı, katledilişinin 14. yıl dönümünde anılıyor.

Prof. Dr. Kışlalı, katledilişinin 14. yıl dönümünde anılıyor.

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 14. yıl dönümünde anılıyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı da olan Kışlalı için ilk tören, Çayyolu’ndaki evinin önünde yapılıyor. Ardından Çayyolu’nda, kendi ismini taşıyan parktaki heykeli önünde bir tören düzenlenecek. Mezarı başında da anılacak olan Kışlalı için Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu da, saat 18.30’da Kışlalı’nın adıyla “Demokratikleşme Paketi” başlıklı bir açık oturum düzenliyor. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi de Gazeteci-yazar ve TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan’ın katılacağı “Ahmet Taner Kışlalı ve Cumhuriyet” konulu bir panelle Kışlalı’yı anıyor.

 

Kışlalı Kimdir?

1939 yılında Tokat’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Paris Üniversitesinde yaptığı doktoranın ardından sırayla Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitelerinde çalıştı. 1977 seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili oldu ve Ecevit hükümetinde Kültür Bakanlığı görevini üstlendi. 1988 yılında profesör olan Kışlalı, Cumhuriyet gazetesinde 1991’den itibaren “Haftaya Bakış” isimli köşeyi yazıyordu.

Ankara Çayyolu’ndaki evinin önünde 21 Ekim 1999 günü, saat 09.40’da gerçekleşen bombalı suikastle  öldürüldü.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2649
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hocamız Kışlalı Anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat