17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hrant Dink, 15 Eksik Yıl’ın ardından anılıyor

Tarih: 18 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 65

Gazeteci Hrant Dink, katledilişinin 15’inci yıl dönümünde, yarın saat 15.00’de öldürüldüğü Halaskargazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı önünde “15 Eksik Yıl” başlığıyla anılacak. 

Agos Gazetesinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin üzerinden 15 yıl geçti. Hrant Dink yarın saat 15.00’de Halaskargazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı önünde anılacak. Bu yılki anma “15 Eksik Yıl” başlığını taşıyor. Aynı zamanda bugün Dink için çeşitli açıklamalar da yapıldı.

Bugün Hrant Dink’in 15’inci ölüm yıldönümü için çeşitli açıklamalar yapıldı. Açıklamaların bazıları şöyle:

TGC: Hrant Dink evrensel barışın savunucuydu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Dink’in iki ülke halklarının kardeşlik içinde yaşaması uğruna verdiği mücadeleyi hatırladıklarını belirtti. Ayrıca TGC yaptığı açıklamada adalet arayışına şu sözlerle vurgu yaptı:

“Uzun yıllar Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için uğraş veren Hrant Dink’i hiç unutmayan biz meslektaşları, onun katilleri ve azmettiricileri için açılan davalarda adaletin yerini bulmasını hala bekliyoruz.

Irkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir toplumda barış içinde yaşamak için medyada nefret söylemini ortadan kaldırmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu biliyoruz. Hrant Dink’i ölüm yıldönümünde bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.”

Basın Konseyi: Hrant Dink cinayetini aydınlatmamanın utancını yaşamaya devam ediyoruz

Basın Konseyi de Hrant Dink’in katledilişinin ölüm yıl dönümü için bir açıklama yaptı. Dink’in karanlık güçler tarafından katledilişinin 15’inci yıldönümünde hüzünlü olduklarını belirten Basın Konseyi, Hrant Dink cinayetini aydınlatmamanın utancını yaşamaya devam ettiklerini belirtti.

İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon: Haktan, adaletten yana olanların dostuydu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 15’inci yılında “Hrant Dink Irkçılığa Karşı Mücadelemizde Yaşıyor, Yaşayacak” başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada “O, ırkçılık, nefret ve önyargının düşmanıydı, gerçekten, haktan, adaletten yana olanların dostuydu” ifadelerini kullandı. Komisyon açıklamasında Hrant Dink cinayetinin gerçek faillerinin yargılanmadığını belirtirken “Türkiye’nin en baştan beri ve hâlâ demirbaşı olan cezasızlık zırhı tarafından korundular ve korunuyorlar” denildi.

HDP’den araştırma önergesi

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Hrant Dink’in öldürülüşünün 15’inci yılında cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması için TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi verdi.

Cinayet davasının, Hrant Dink’in öldürülüşündeki karanlığı açığa çıkaracak, adalet sağlayacak biçimde işlemediğini belirten Danış Beştaş ve Oluç önergede “Cinayetinin karanlıkta bırakılması kabul edilemez” ifadelerine yer verdi. Önerge bu akşam saatlerinde AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

 

Hrant Dink için belgesel

Agos Gazetesinin kurucu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in, öldürülüşünün 15’inci yılı için yazar ve yönetmen Ümit Kıvanç “Hafıza Yetersiz” isimli bir belgesel hazırladı. Belgeselde, Dink’in kendi sesinden Türkiye ve dünya hayali aktarılıyor. Belgeseli buradan izlenebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31336
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hrant Dink, 15 Eksik Yıl’ın ardından anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat