23 Temmuz 2023, Pazar - 11:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hukuk Fakültesi’nde kadına yönelik şiddet konferansı

Tarih: 27 Kasım 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 670

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konferansı düzenlendi. Dün (25 kasım) gerçekleşen Konferansa katılan 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ “son yıllarda kadın cinayetlerinin, tacizlerin, tecavüzlerin hiçbiri, denetlenmek istenen ‘kızlı-erkekli evlerde’ olmadı” dedi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konferansı düzenlendi.  Moderatörlüğünü Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serpil Sancar’ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak 10. Aile Mahkemesi Hâkimi Nevin Birinci ve 11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ katıldı.

Soldan sağa: 11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ, Prof. Dr. Serpil Sancar ve 10. Aile Mahkemesi Hâkimi Nevin Birinci

Soldan sağa: Mustafa Karadağ, Prof. Dr. Serpil Sancar ve Nevin Birinci

Birinci: “Her üç kadından biri şiddet görüyor”

Açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz’un yaptığı konferansta konuşan Hâkim Nevin Birinci, her üç kadından birinin fiziksel şiddete maruz kaldığı bir ülkede yaşadığını söyledi. Birinci, ayrıca sivil toplum örgütlerinin ve kurumların kadınların eşit olmalarını istiyorsa rehabilite tedbirlerini başlatmak zorunda olduklarını belirtti.

Karadağ: “Kızlı Erkekli Oturulan Evlerde Tecavüz Olmadı”

mustafakaradag-low

11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ

11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ,  son yıllarda yaşanan kadın ölümlerinin, kadına tecavüz olaylarının ve çocuk istismarlarının hiçbirinin denetlenmek istenen “kızlı erkekli evlerde” yaşanmadığını dile getirdi. Karadağ, “Gerçek anlamda eşitlik ve özgürlük olmadan, toplumsal cinsiyet algısı değişmeden kadına şiddet önlenemez” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi yürürlükte değil”

İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin “Avrupa Konseyi Sözleşmesi”ni 2011 yılında Türkiye’nin de imzaladığını ancak  bu sözleşmenin yürürlükte olmadığını söyleyen Karadağ sözleşmenin geçerliliğini yitirdiğini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Konferans, Türk sinemasındaki şiddet konulu filmlerden görüntüler ve müzik dinletisiyle son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2715
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hukuk Fakültesi’nde kadına yönelik şiddet konferansı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat