23 Temmuz 2023, Pazar - 08:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İki ay sonra aynı yerde

Tarih: 10 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 152

Ankara Katliamı’nın üzerinden iki ay geçti. Emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla kanlı saldırıda yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı.

Ankara Garı, Türkiye’nin yaşadığı en büyük kitle katliamından iki ay sonra, katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve onların acılarına ortak olmak isteyenlere ev sahipliği yaptı. Yüzlerce kişi, yaşamını yitirenleri kırmızı karanfiller ve ağıtlarla andı.

10 Aralık Ankara Barış Katliamı Anması (Merve Filiz) (109)

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Yapılan anmaya hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar, HDP ve CHP milletvekilleri, parti genel başkanları ile kitle örgütleri katıldı. Öfkeyi ve üzüntüyü bir arada yaşayanlar “Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız” yazılı pankartın arkasında 10.04’te saygı duruşu ile anmaya başladı. Aileler, “Katil devlet hesap verecek” ve “Bir gider bin geliriz” sloganları eşliğinde konuşma yaptı.

10 Aralık Ankara Barış Katliamı Anması (Şeyma Paşayiğit) (25)

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

“Her koşulda barış istemeye devam edeceğiz”

Korkmaz Tedik’in babası, otopsi raporlarının verilmemesine ve avukatların çabasına rağmen dava açılmamasına tepki gösterdi. Baba Tedik “Bize maaş bağlayacaklarmış, sizin trilyonlarınız bizim çocuklarımızın tırnağı etmez. Biz otopsi raporlarının açıklanmasını ve davanın açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gökhan Arpaçay’ın ablası İç İşleri Bakanlığı’na seslenerek, “Giden canlarımız geri gelmeyecek, bu işi nasıl telafi edeceksiniz, bana Gökhan’ımı verebilecek misiniz” dedi.

Katliamda hayatını kaybeden Dicle Deli’nin babası, “Burada hayatını kaybeden çocuklarımızın tek amacı onurlu bir yaşamdı. Bu ülkede demokrasi yok. Bundan sonra yapmamız gereken sesimizi gür çıkarmak, onların mirasına sahip çıkmak, yan yana durarak bu yolda devam etmektir” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Gökmen Dalmaç’ın ablası, kardeşi Gökmen’e ithafen, “Sen yeniden doğacaksın. Yavruna çok iyi bakacağız. Seni tekrar büyüteceğiz. Babasının büyük bir devrimci olduğunu öğrenerek büyüyecek. Gözün arkada kalmasın Gökmen. Ne mutlu bana ki ömrünü barış ve özgürlük mücadelesine adayan birinin ablasıyım. Size sözümüz olsun her koşulda barış istemeye devam edeceğiz. Ne koşulda olursa olsun bu ülkeye barış getireceğiz” dedi.

Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, patlama alanına karanfiller bırakarak anmayı sonlandırdı. Aileler, ortak acılarını paylaşmak ve yapılacak işlere takvim belirlemek için İnşaat Mühendisleri Odası’na geçti.

10 Aralık Ankara Barış Katliamı Anması (Merve Filiz) (79)

Fotoğraf: Merve Filiz

10 Aralık Ankara Barış Katliamı Anması (Merve Filiz) (17)

Fotoğraf: Merve Filiz

Cebeci Kampüsü’nde de anma yapıldı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde de öğrenciler, katliamda yaşamını yitirenleri andı. Hukuk Fakültesi avlusunda saat 13.00’te saygı duruşuyla başlayan anma, basın açıklamasının okunmasıyla devam etti. Suruç, Ankara, Beyrut, Paris, Tahir Elçi katliamlarını yapanların AKP eliyle korunup desteklendiğinin vurgulandığı açıklamada, “Buradan Cebeci ve geniş kamuoyuna açıklamamız, çağrımızdır: Dünyanın her yerinde insanları katleden, kafa kesen bu zihniyetin Cebeci Kampüsü’nde barınmasına izin vermeyeceğiz” denildi. Açıklamanın ardından öğrenciler, Ankara Katliamı’nda ölenler anısına havaya siyah balon bıraktı.

Cebeci10EkimAnması (12)

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9314
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İki ay sonra aynı yerde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat