16 Aralık 2023, Cumartesi - 16:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İktisadi Bağımsızlık Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Tarih: 11 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 309

Türkiye İş Bankası’nın tarihi binasının İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak 2 Mayıs’ta açıldı. Tarihi bina, bünyesindeki iki müze, iki sergi ve bir sanat galerisiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisadi bağımsızlık hikâyesini ziyaretçilerine sunuyor.

Ankara’nın simge yapılarından Türkiye İş Bankası binası, 90’ıncı yaşını bir müzeye dönüşerek karşılıyor. Müzeye çevrilen Türkiye İş Bankası binası, 2 Mayıs’ta yapılan açılışıyla beraber ziyaretçileriyle Türkiye iktisat tarihini buluşturmaya başladı. Müzede, Osmanlı döneminden itibaren Türkiye’deki iktisadi gelişmelerinin ve Türkiye İş Bankası’nın tarihinin gösterildiği seçkinin yanı sıra iki süreli sergi ve bir galeri de bulunuyor.

Müzeye dönüştürülen binanın giriş ve birinci katlarında Türkiye İş Bankası tarihi, özel belgeler, fotoğraflar ve Atatürk’ün misafir edildiği toplantı salonları yer alıyor. Birinci katta ayrıca Atatürk’ün İş Bankası İskenderiye Şubesi adına imzalamış olduğu Weinberg tablosu da sergileniyor.

İkinci katta bankanın destekledikleri projeler ve “Türkiye İş Bankası İftiharla Sunar” başlığı altında banka için bugüne kadar üretilmiş reklam filmleri ve afişleri gösteriliyor. Kiralık kasaların sergilendiği katta, Atatürk’ün bankaya yaptığı ziyaretler sırasında kullandığı asansörde bulunuyor. Müzedeki süreli sergilerden Mevlüt Akyıldız’ın sergisi, 31 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecekken; “İstiklal” isimli sergi ise yıl sonuna kadar ziyaretçilere açık olacak. Bir etkinlik salonunun da bulunduğu müze, pazartesi günü dışında saat 10.00-18.00 arasında ziyaret edilebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23477
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İktisadi Bağımsızlık Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi.

Kapat