2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLAD İletişim Ödülü usta gazeteci Bildirici’nin

Tarih: 14 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 78

İLAD’ın her yıl geleneksel olarak verdiği Hıfzı Topuz İletişim Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi mezunumuz gazeteci-yazar Faruk Bildirici oldu. Bildirici, gazeteciliğe GÖRÜNÜM’de başlamıştı.

İletişim Araştırmaları Derneği’nin (İLAD) her yıl geleneksel olarak verdiği Hıfzı Topuz İletişim Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi gazeteci-yazar Faruk Bildirici oldu. Fakülte olduktan sonra adı İLEF olarak değiştirilen B.Y.Y.O’dan 1982 yılında mezun olan usta gazeteciye ödülün, “Gerçeklerin peşinde koşan, sorgulayan ve araştıran gazetecilik ve iletişim anlayışı; gücün yanında bir gazetecilik yerine, güçten ve güçlüden zarar görenlerin ve gerçeğin yanında yer alan duruşu ve yazıları” nedeniyle verildiği belirtildi.

Bildirici: “İstediğim tek şey gazeteciliğe katkıda bulunmaktı”

Ödül töreninde konuşan Bildirici, şunları dile getirdi:

“Gazetemi ve gazeteciliği eleştirerek, öz eleştiri yaparak, zaman zaman arkadaşlarımla fikri tartışmalara girerek yapmak istediğim tek şey gazeteciliğe ve mesleğime katkıda bulunmaktı. Bir yerde, yanlışlardan artı değer üretmekti. Bunu hedefledim ben. Artı değer üretmeyi ne kadar başardım, insan uğraşırken bilmesi zor oluyor. Ama bugün Hıfzı Bey’in elinden böyle bir ödülü almak bana bu çabadan kısa da olsa küçük de olsa biraz mesafe aldığımı gösteriyor.”

Gazeteciliğe öğrencilik yıllarında GÖRÜNÜM’de başlayan Bildirici, 38 yıllık gazetecilik yaşamında başbakanlık muhabiri, parlamento muhabiri, haber müdürü, temsilci yardımcısı olarak çalıştı. Bildirici, halen Hürriyet Gazetesi Okur Temsilciliği görevinde bulunuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18598
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLAD İletişim Ödülü usta gazeteci Bildirici’nin

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat