1 Ağustos 2023, Salı - 23:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, 50. yılını mesleğin ustalarıyla kutladı

Tarih: 16 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 274

İletişimliler Vakfı tarafından düzenlenen Meslekte 50 Yıl Onur Günü töreninde, mesleklerinde 50 yılı geride bırakan ustalara, İLEF atölyelerinde başarı gösteren öğrencilere ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin (İLEF) kuruluşunun 50. yılında, İletişimliler Vakfı tarafından Meslekte 50 Yıl Onur Günü töreni yapıldı. İLEF’in emekli öğretim elemanlarından Süleyman Coşkun’un önerisiyle ilki 13 yıl önce yapılan tören, bu yıl Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda, dün saat 17.00’da başladı.

_DSC0616 (226x350)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

İLEF Dekan Yardımcı ve İletişimliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun törenin açılış konuşmasında, “Bir mesleğin varoluşunun birinci koşulu ustaların varlığıdır” sözünü hatırlatarak, törenin, mesleklerinde 50 yılı geride bırakmış ustalara “şükranlarımızı sunmak için bir fırsat” olduğunu söyledi.

İletişimliler Vakfı Başkanı, İLEF’in kuruluşunda önemli katkılarından dolayı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) teşekkür etti ve TGC Ankara Şube Başkanı Nazmi Bilgin’i konuşması için kürsüye çağırdı. Bilgin, Basın Yayın Yüksek Okulunun (BYYO) açılmasının 1962 yılında başlayan bir serüven olduğunu dile getirdi. TGC Ankara Şube Başkanı, BYYO’nun kuruluşuna ilişkin 5 karar metnini göstererek, bu metinleri İLEF’e hediye ettiğini açıkladı. Bilgin, 5 karar metnini Prof. Dr. Abdülrezak Altun’a verdi.

İLEF atölyelerinde çalışan 25 öğrenci emek ödülü aldı

İLEF Dekan Yardımcısı, Bilgin’in konuşmasının ardından, İLEF atölyelerinde çalışan 25 öğrencinin ismini anons etti ve 25 öğrenciye “İLEF Öğrenci Emek Ödülleri”, çalıştıkları atölyelerin hocaları tarafından verildi.

İLEF Spor Topluluğunu oluşturan 7 öğrenci de, bu yıl üniversitedeki spor müsabakalarında İLEF öğrencilerinin / takımlarının gösterdiği başarı nedeniyle ödül aldı.

_DSC0555 (600x399)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Öykü yarışması kazananlarına kitap hediye edildi

_DSC0608 (215x350)

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

İLEF Edebiyat Topluluğunun düzenlediği öykü yarışmasının ödülleri de Meslekte 50 Yıl Onur Töreni’nde sahiplerini buldu. Öykü yarışmasının birinciliğini “Kimin Ankara’sı” adlı eserle Gazetecilik Bölümü öğrencisi Murat Mercan ile “Şeker Kız Candy” hikâyesiyle Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Serkan Alan paylaştı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Saniye Temiz’in ikinci olduğu yarışmada, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü doktora öğrencisi Ece Özdemir ise üçüncü oldu. Öykü yarışmasında GÖRÜNÜM Muhabiri Hakan Soner Şener de “Pansiyon Geceleri” adlı öyküsüyle mansiyon ödülünü kazandı.

Yarışmanın birincilerine 5’er, ikinciye 3, üçüncüye 2, mansiyon ödülü sahibine ise 1 kitap hediye edildi.

Öykü yarışması kazananlarının açıklanmasından sonra, meslekte 50 yılı doldurmuş ustalara ödülleri verildi. Ustalar, ödüllerini İLEF Öğrenci Emek Ödülü alan öğrencilerin elinden aldı.

Ödül törenlerinin ardından ustalar, öğretim elemanları ve öğrenciler, TGC’nin merkezinde yapılan kokteyle katıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6877
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, 50. yılını mesleğin ustalarıyla kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat