17 Temmuz 2023, Pazartesi - 12:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Dekanı Altun: “Kardan adam ne ki, heykelimi diktireceğim”

Tarih: 30 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.401

Son yıllarda gelenek haline gelen sembolik kardan adamlara bu yıl İLEF Dekanı Abdülrezak Altun eklendi. Kendisini temsil eden kardan adamla hatıra fotoğrafı çektiren Altun, “Kardan adam ne ki bahara heykelimi diktireceğim” dedi.

Ankara’da iki gündür yağan kar Cebeci Kampüsü’nde de etkisini gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda kardan Marx ve Lenin yapan öğrenciler bu yıl da sembolik kardan adamlar yapmaya devam etti. SBF öğrencileri fakültenin arka bahçesinde kardan, ünlü bir animasyon karakteri olan Shrek’i yaptılar.

İLEF öğrencilerinin yaptığı kardan adam tamamlandığında ise Fakülte Dekanı Prof. Dr. Altun’u bir sürpriz bekliyordu. Yaklaşık iki buçuk metre boyunda yapılmış kardan adamın üzerinde “Dekanlık” yazıyordu ve Abdülrezak Altun’la özdeşleşmiş bir de papyon vardı.

prof-dr-altun-ve-karden-adam

Prof. Dr. Altun: “Kardan adamı çok beğendim”

Kendisini temsil eden kardan adamı gören Altun, öğrencilerin dekanlığı protesto etmek amacıyla yaptığı kardan adamla hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuyu GÖRÜNÜM’e değerlendiren Prof. Dr. Altun, “Kardan adamı çok beğendim. Öğrenci arkadaşlar çok uğraşmış, üşümüşlerdir diye kantinden onlara çay vermelerini de istedim” dedi.

Kendisi için yapılan kardan adamı çok büyük bulduğunu belirten Altun, büyük heykellerin eski çağlara ait olduğunu söyleyerek Roma İmparatoru Sezar’ı örnek verdi. Altun, kardan adamın kendisinden uzun olmasına da değinerek “Sezar’ın da heykellerini kendinden büyük yaparlardı. Benim böyle bir konumum yok” dedi. Kardan adamı eğlenceli bulan Altun, “Kardan adam ne ki, bahara heykelimi diktireceğim” diyerek kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz yıllarda İLEF öğrencileri Karl Marx ve Vladimir Lenin’in kardan heykellerini yapmıştı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13549
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Dekanı Altun: “Kardan adam ne ki, heykelimi diktireceğim”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat