17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF emin adımlarla kupaya gidiyor

Tarih: 03 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 181

İLEF, çeyrek finalde karşılaştığı Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni 3-1 yenerek rakibini turnuvadan eledi ve yarı finalde Mühendislik Fakültesi’nin rakibi oldu.

Ankara Üniversitesi 39. Spor Oyunları kapsamında düzenlenen fakülteler ve meslek yüksekokulları futbol turnuvası çeyrek final karşılaşmalarıyla devam etti. Dün, 19 Mayıs Stadyumu Dış Sahalar’da 10.00’da oynanan maçta İLEF, rakibi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni 3-1 mağlup ederek, kupaya bir adım daha yaklaştı.

Fotoğraflar: Oğuzhan Çalışkan

Fotoğraflar: Oğuzhan Çalışkan

İLEF karşılaşmaya, kalede Mert, dörtlü savunmada Kemal, Meriç, Yusuf, Yiğit, orta sahada Oğuz,  Seyfettin, Burak, Özgür, forvet hattında ise Erendiz ve Burak Çam ilk 11’yle sahaya çıktı.

İLEF golü yine duran toptan buldu

İLEF, oyuna kontrollü başladı. Karşılaşmanın 18. dakikasında kaleye 25 metre uzaklıktan serbest vuruş kazanan İLEF’te topun başına Oğuz geçti. Yaptığı vuruşla topu ağlara gönderen Oğuz, takımını 1-0 öne geçirdi. Oğuz, İLEF’in ilk hafta karşılaştığı Eğitim Bilimleri Fakültesi maçında da aynı noktadan bir frikik golüne imza atmıştı. Sağlık Bilimleri Fakültesi, İLEF’in golünden iki dakika sonra golü buldu. Ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta, İLEF kalecisi Mert’ten seken topu iyi değerlendiren Sağlık Bilimleri Fakültesi forvet oyuncusu skoru 1-1’e getirdi. İlk yarıda iki golün dışında gol sesi duyulmayınca takımlar devre arasına 1-1 eşitlikle gitti.

ilef-sağlık ıc1

İLEF kilidi ikinci yarıda açtı

İLEF ikinci yarıya değişiklikle başladı. Burak Binici’nin yerine Fatih oyuna dahil oldu.  İkinci yarıya daha baskılı başlayan İLEF, oyunu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yarısına yıkmayı başardı. Karşılaşmanın 57. dakikasında Burak Çam yerini Ümit’e bıraktı. Son dakikalara kadar ataklarını sıklaştıran İLEF, aradığı golü 63. dakikada, ikinci yarı oyuna giren Fatih’in ayağından buldu. Hızlı gelişen İLEF atağında Erendiz’in pasında hareketlenen Fatih, kalecinin solundan topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-1’e taşıdı.  Mücadelenin 65. dakikasında Özgür’ün yerine Barış Şeref oyuna girdi. Bu dakikadan sonra oyun hakimiyetini eline alan İLEF’te, bitime dakikalar kala sahneye bir kez daha Fatih çıktı. Orta alanda kazanılan topu iyi değerlendiren Erendiz, topu Fatih’le buluşturdu. Ceza sahası içinde yaptığı çalımlarımla kaleciyle karşı karşıya kalan Fatih, kaleciyi de çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi. Fatih’in bu golü aynı zamanda skoru tayin etti. İLEF, çeyrek finalde karşılaştığı Sağlık Bilimleri engelini ikinci yarıda bulduğu gollerle aşarak, rakibini turnuvadan eledi.

ilef-sağlık ıc

Yarı finalde rakip Mühendislik Fakültesi

İLEF, yarı finalde Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne penaltılarda 6-4 kaybeden Mühendislik Fakültesi ile yapacak. Zorlu mücadele 5 Mayıs Perşembe günü 10.00’da 19 Mayıs Dış Sahalar’da oynanacak.  Aynı gün Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi’yle kozlarını paylaşırken, Siyasal Bilgiler Fakültesi’yle Fen Fakültesi yarı final maçında ter dökecek.

Günün diğer karşılaşmalarının sonuçları ise şöyle:

Diş Hekimliği Fakültesi-Veteriner Fakültesi: Penaltılar 4-3

Fen Fakültesi- Hukuk Fakültesi: Penaltılar 5-3

Siyasal Bilgiler Fakültesi- Mühendislik Fakültesi: Penaltılar 6-4

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11141
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF emin adımlarla kupaya gidiyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat