18 Temmuz 2023, Salı - 18:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF FA öğrencileri kısa film yarışmasından ödülle döndü

Tarih: 24 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 235

Sarı Nokta Kısa Film yarışmasında İLEF Film Atölyesi (FA) öğrencileri 10,000 TL değerinde olan “En İyi Film” ödülünü aldı.

İLEF Film Atölyesi (FA) öğrencileri Ezgi Harika Semiz, Gözde Hatice Şayan ve Mahir Çilalı’nın yer aldığı Nokta adlı film  “Sarı Nokta Kısa Film” yarışmasında En İyi Film ödülünü aldı. Ödül töreni 15 Ekim tarihinde Sheraton Otel’de yapıldı. Yarışmada birincilik ödülü 10,000 TL olduğu filmde Ezgi H. Semiz kamera önünde yer alırken, Gözde H. Şayan ve Mahir Çilalı ise kamera arkasına geçti. Tek planla çekilen film bu hastalığı taşıyan bir kişinin yaşadığı sıkıntıları anlatıyor.

İLEF FA öğrencileri Kısa film yarışmasından ödülle döndü2

Sarı Nokta Hastalığı (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) 50 yaş ve üzeri yetişkinlerde görülen görme kaybıyla sonuçlanan kronik ve ilerleyici bir göz hastalığı. Dünyada bu hastalıktan etkilenen kişi sayısının yaklaşık otuz milyon olduğu tahmin ediliyor. Hastalıkta erken teşhis, tedavi ve düzenli kontrol korunma ve iyileşme açısından önemli. Makula ise gözün arkasında retinanın merkezinde yer alan, gözün ayrıntılı ve merkezi görmeden, dolayısıyla okuma, araba kullanma, yüzleri tanıma gibi görevlerinden sorumlu kısmıdır.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4364
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF FA öğrencileri kısa film yarışmasından ödülle döndü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat