14 Temmuz 2023, Cuma - 19:51

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Gazetecilik Bölümü’nden Deprem Haberciliği Atölyesi

Tarih: 08 Nisan 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 253

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, deprem haberciliği konulu atölyeler dizisi düzenliyor. Gazeteciler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapılacak atölyelerin ardından, deprem sürecinde haberciliğin durumuna ilişkin tespitlerin ve önerilerin yer alacağı bir kılavuz rapor oluşturulması hedefleniyor.

Gazetecilik, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında geliyor. Deprem bölgesine giderken yapılması gereken hazırlıklardan haberlerdeki etik ihlallere kadar pek çok başlık, geniş kesimler tarafından tartışılıyor. Ortaya çıkan eksiklikler ve yapılan yanlışlar, gazeteciliğin bugünkü durumunu çeşitli açılardan bir kez daha masaya yatırma ihtiyacı doğuruyor. İLEF Gazetecilik Bölümü, bu ihtiyacın karşılanabilmesine katkısı olması amacıyla “Deprem Haberciliği Atölyesi” başlıklı bir çalışma başlatıyor. Gazetecilik Bölümü akademisyenlerinin yanı sıra deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerin katılacağı iki atölye ve bir kapanış panelinin yer aldığı etkinliklerin ilki 14 Nisan’da İLEF ATK Sanatevi’nde düzenleniyor.

“Gazetecilerin Mesleki Deneyimleri” başlıklı ilk atölyenin moderatörlüğünü Gazetecilik Bölümü’nden Dr. Gökhan Bulut yapıyor. “Depremde Gazeteciliğin İşlevi, Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Gazetecilik, Depremde Medya ve Kurumsal İlişkiler, Depremde Dijital Medya” başlıklarının tartışılacağı atölyeye şu gazeteciler katılıyor:

Ceren Bayar (Gazete Duvar- Muhabir), Ertan Ezen (CNNTürk – Kameraman), Fevzi Kızılkoyun (Hürriyet – Muhabir), Gökçer Tahincioğlu (T24 – Ankara Temsilcisi), Hıdır Göktaş (Medyascope – Ankara Temsilcisi), Nurcan Gökdemir (BirGün – Ankara Temsilcisi), Özden Erkuş (NTV – Muhabir), Rıza Özel (Hürriyet – Foto Muhabir), Senem Büyüktanır (Medyascope – Editör), Serdar Özsoy (Serbest Gazeteci).

Atölyelerin ardından “Deprem Haberciliği Sonuç Raporu” hazırlanacak

Gazetecilerin alan deneyimleri ışığında çeşitli konuların tartışmaya açılacağı atölyelerden ikincisi, Prof. Dr. Çiler Dursun’un moderatörlüğünde “Haberler, Değerler ve Etik” başlığıyla 9 Mayıs’ta yapılacak. Katılımcılarının önümüzdeki günlerde belirleneceği ikinci atölyenin ardından 1 Haziran’da da kapanış paneli düzenlenecek. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Yücesan-Özdemir’in oturum başkanı olduğu panelde, atölyelerde yürütülen tartışmalardan hareketle oluşturulmuş rapor kamuoyuyla paylaşılacak.

Deprem Haberciliği Atölyesi’nin programı şöyle:

DEPREM HABERCİLİĞİ I: GAZETECİLERİN MESLEKİ DENEYİMLERİ
14 Nisan 2023 Cuma, 14.00-17.00, ATK Sanatevi

Moderatör: Gökhan Bulut

Moderatör Yardımcıları: Hasan Sezer Fener, Helin Öztürk

Tartışma Konuları:

Depremde Gazeteciliğin İşlevi

Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Gazetecilik

Depremde Medya ve Kurumsal İlişkiler

Depremde Dijital Medya

Katılımcılar

Ceren Bayar (Gazete Duvar- Muhabir), Ertan Ezen (CNNTürk – Kameraman), Fevzi Kızılkoyun (Hürriyet – Muhabir), Gökçer Tahincioğlu (T24 – Ankara Temsilcisi), Hıdır Göktaş (Medyascope – Ankara Temsilcisi), Nurcan Gökdemir (BirGün – Ankara Temsilcisi), Özden Erkuş (NTV – Muhabir), Rıza Özel (Hürriyet – Foto Muhabir), Senem Büyüktanır (Medyascope – Editör), Serdar Özsoy (Serbest Gazeteci).

DEPREM HABERCİLİĞİ II: HABERLER, DEĞERLER VE ETİK
09 Mayıs 2023 Salı, 14.00-17.00, ATK Sanatevi

Moderatör: Çiler Dursun

Moderatör Yardımcıları: Arzu Bayar, Halil Saç

Tartışma Konuları

Depremde Haber Değerleri Depremde Gazeteciliğin Etik Kodları Deprem Haberlerinde Söylem Depremde Kavramlar ve Terminoloji

Katılımcılar

Gazeteciler – Haber Yöneticileri – Meslek Örgütü Temsilcileri – Akademisyenler

KAPANIŞ PANELİ
1 Haziran 2023 Perşembe, 14.00, ATK Sanatevi

Oturum Başkanı: Gamze Yücesan-Özdemir

Deprem Haberciliği Sonuç Raporu Sunumu

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34734
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Gazetecilik Bölümü’nden Deprem Haberciliği Atölyesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat