22 Temmuz 2023, Cumartesi - 06:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, kısa film yarışmasından ödüllerle döndü

Tarih: 17 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 336

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri, 125 filmin katıldığı Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasında 2 ödül aldı.

İLEF öğrencileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasında 2 ödül aldı. 15 Mart akşamı İstanbul’da, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan törene “Yeşil Hikâye” adlı filmle katılan Film Atölyesi (FA) öğrencileri, 10 bin lira değerindeki üçüncülük ödülüne sahip oldu. Fotoğraf Atölyesi (İLEFOTO) öğrencileri de “Doğaya Yer Aç” adlı filmle 5 bin liralık 1. Mansiyon ödülünü kazandı.

Yeşil Hikâye’nin film ekibinde Seda Sunayol, Damla Köksal, Gözde Hatice Şayan ve Ezgi Harika Semiz; Doğaya Yer Aç’ın ekibinde ise Harun Özalp ve Erman Güneş yer aldı. Her iki filmin de danışmanlığını Öğr. Gör. Enver Özüstün yaptı.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, yarışmadan büyük keyif aldığını dile getirerek, yarışmayla birlikte bu dönem gelen ilk ödüllerin alındığını, öğrencilerin çevre bilinci konusunda ürünler ortaya koymalarının sevindirici olduğunu belirtti.

image1-2ypqacm6lftfhvla4bzhts (600x317)

Enver Özüstün: “Sorun ırksal değil, sınıfsal”

Öğr. Gör. Enver Özüstün, çalışmanın Türkiye’de az tercih edilen stop motion ürünü olduğunu ifade ederek, “Stop motion, fakültemizin yapısına özgür ve eleştirel açıdan çok uygun. Bu yolla diğer fakültelere karşı yarışmalarda sorunun ırksal değil, sınıfsal olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Film Atölyesinden Ezgi Harika Semiz, çalışmaların 2 – 3 hafta sürdüğünü söyledi. Semiz, yeni ödüller almak istediklerini ve aldıkları ödüllerle motivasyonlarının arttacağını dile getirdi.

Mansiyon dalında ödül kazanan öğrenciler Harun Özalp ve Erman Güneş, ilk kez katıldıkları bir yarışmadan ödülle dönmelerinin güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. Güneş ayrıca, Fotoğraf Atölyesi öğrencisi olmalarının yarışmaya olumlu bir şekilde yansıdığını ifade etti.

Ödül kazanan filmleri aşağıdaki bağlantılardan izleyebilirsiniz.

Yeşil Hikâye: https://vimeo.com/122421602

Doğaya Yer Aç̧: https://vimeo.com/122422654

Yarışmada birincilik ödülü “Kafes” filmine verildi

100 bin liralık ödülün dağıtıldığı yarışmada yarışmaya, toplam 125 film başvurdu. Ön elemeden geçmeyi başaran 30 film, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Cihan Ünal gibi isimlerin de yer aldığı jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Öğrenciler, ödüllerini  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den aldı.

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması Ödül Töreninde birincilik “Kafes” isimli filmle Marmara Üniversitesi öğrencileri Elif Çakmak, Hilal Öz ve Özlem Tanrıverdi’ye verildi. Yarışmada ikincilik ödülünü ise Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Ezgi Büşra Çınar, Umut Türkmen, Bilgehan Sekmen, Mustafa Kazım Akgüneş, Busem Çallı ve Onur Eryaman “Enkaz” adlı çalışmayla aldı. Yarışmada toplam 8 mansiyon ödülü dağıtıldı.

Kısa Film Ödül Töreni-iç

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6200
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, kısa film yarışmasından ödüllerle döndü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat