15 Temmuz 2023, Cumartesi - 19:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF öğrencisinin uluslararası başarısı

Tarih: 08 Ekim 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 497

İLEF 2. Sınıf öğrencisi Dilan Korkmaz, Niras/BBC ortaklığıyla başlatılan araştırmacı gazetecilik programına kabul edildi. Gazetecilik 2. Sınıf öğrencisi Dilan Korkmaz tüm gazetecilerin başvurusuna açık olan projeden henüz öğrenciyken destek almaya hak kazandı.

İLEF 2. Sınıf öğrencisi Dilan Korkmaz, Niras/BBC ortaklığıyla başlatılan araştırmacı gazetecilik programına kabul edildi. Gazetecilik 2. Sınıf  öğrencisi Dilan Korkmaz tüm gazetecilerin başvurusuna açık olan projeden henüz öğrenciyken destek almaya hak kazandı.

Dilan Korkmaz

İLEF öğrencisi Dilan Korkmaz uluslararası gazetecilik desteği aldı.

“Cezaevindeki Çocuk Mahkumlar” adlı çalışması ile destek alan Korkmaz, “BBC ortaklı olması ve eğitim sürecinde uluslararası deneyimli gazetecilerle çalışma fırsatım olacağı için henüz öğrenci olmama rağmen böyle bir fırsatı yakalamak şans oldu” dedi .  GÖRÜNÜM’ ün  sorularını yanıtlayan Korkmaz, çocuk mahkumlar haberi yapmasının nedenini ise çocuk cezaevi koşullarını topluma anlatmak olduğunu söyledi. Korkmaz, çalışmasını 17 cezaevi kapsamında, çocukların aileleri, arkadaşları ve avukatlarıyla görüşerek oluşturacak.

Daha önce cezaevi haberi yapmış gazeteci, pedagoglar ile daha önce cezaevinde kötü muamelelerle karşılaşmış kişilerin yanı sıra konuyla ilgili vakıflarla röportaj yaparak çalışmasını tamamlayacağını kaydeden Korkmaz , “Taşlar belki yerinden oynamayacaktır ama en azından insanlara çocukların çocuk olduğunu anlatabiliriz” dedi. Her bölgeden toplam 17 cezaevini ziyaret edecek olan Dilan Korkmaz, bu görüşmeler sonunda oluşturduğu haber dosyasını Objective’e teslim edecek.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren dosyalar ise, hazırlayan gazetecinin Objective kapsamında olan yayın organları arasından seçtiği bir tanesinde yayımlanacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2555
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF öğrencisinin uluslararası başarısı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat