16 Temmuz 2023, Pazar - 10:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, Prof. Dr. Metinay İnceoğlu’yu son yolculuğuna uğurladı

Tarih: 08 Haziran 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

İki gün önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İLEF emekli öğretim üyesi Prof Dr. Metinay İnceoğlu bugün toprağa verildi. İnceoğlu için İLEF‘te de bir tören düzenlendi.  

İLEF Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Metin İnceoğlu, 6 Haziran Pazartesi günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Bugün öğlen saatlerinde Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilen İnceoğlu için 1974-2008 yılları arasında çalıştığı İLEF‘te bir tören düzenlendi.

Prof. Dr. Metinay İnceoğlu’nun tez öğrencileri ve aile üyelerinin katıldığı törenin açış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Altun, Metinay hocanın yaptığı çalışmalardan bahsederek ardında yetiştirdiği değerli insanlar bıraktığını söyledi. Dekan Altun’un konuşmasının ardından Prof. Dr. Metinay İncesoy’un fotoğraflarının olduğu bir slayt gösterisi izlendi.

Ardından çok sayıda meslektaşı ve öğrencisi kürsüye gelerek İnceoğlu ile ilgili düşüncelerini ve üzüntülerini paylaştı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun

“Öğrencilerinin varlığı bizim evimizdeydi”

Katılımcıların konuşmalarının ardından oğlu Efecan İnceoğlu, babasının vefatı ile duyduğu üzüntüyü ifade ederek şunları söyledi:

“Öğrencilerinin varlığı bizim evimizdeydi. Hepinizin tezlerindeki argümanları benimle konuşur, tartışırdı. Tezlerinizin nasıl evrildiğini, hangi argümanların olduğunu hafızam yettiğince hatırlıyorum. Babamın dersine girip, onu dinlemeyi çok istedim ancak o bunu kesin bir dille reddetti. Bir gün dersine girmeyi denedim ve beni amfi girişinde yakalayıp dışarı çıkardı. Hayatını bu fakülteye, öğrencilerine adamış biriydi ve bu kurumda böyle bir tören düzenleniyor olması hepimizi mutlu etti. Hepimizin başı sağ olsun.”

Metin İnceoğlu’nun oğlu Efe İnceoğlu

 

Efecan İnceoğlu ve Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Metin İnceoğlu’nun evraklarının bulunduğu dosyayı inceliyor.

Metin İnceoğlu kimdir?

Prof. Dr. Metinay İnceoğlu, 1948 yılında Antalya’nın Manavgat İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan (BYYO) 1974 yılında mezun oldu. Fransa Paris 8 Üniversitesi’nde 1978’de “Kitle İletişim Araçları ve Kalkınma Sorunu” tezini tamamladıktan sonra aynı yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi BBYO’nda asistan olarak çalıştı. BBYO’nun Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ayrılarak İletişim Fakültesi olması ile emekli olduğu 2008 yılına kadar Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32779
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, Prof. Dr. Metinay İnceoğlu’yu son yolculuğuna uğurladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat