17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, Tıp Fakültesi’ni farklı geçti

Tarih: 28 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 184

İLEF, futbol turnuvası üçüncü maçında Tıp Fakültesi’ni 4-0 yenerek rakibini turnuvadan eledi.

ilef futbol dıs 1

Fotoğraf: Oğuzhan Çalışkan

Ankara Üniversitesi 39. Spor Oyunları kapsamında düzenlenen fakülteler ve meslek yüksekokulları futbol turnuvası heyecanı devam ediyor. İkinci maçında Fen Fakültesi ekibine penaltılarda 6-5 mağlup olan İLEF, bugün karşılaştığı Tıp Fakültesi’ni 4-0 mağlup ederek, Fen Fakültesi yenilgisini unutturdu.

Ankara 19 Mayıs Dış Sahalar’da bugün 10.00’da oynanan karşılaşmaya İLEF; kalede Mert, dörtlü savunmada Burak, Meriç, Yiğit, Kemal orta sahada Oğuz, Barış, Seyfettin, Cihan, Özgür, forvet hattında ise Burak Çam ilk 11’yle sahaya çıktı.

Mücadeleye etkili başlayan İLEF, ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Karşılaşmanın 28. dakikasında Oğuz’un ara pasında, ceza sahası içine hareketlenen Özgür, bekletmeden yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca, İLEF soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İLEF son 7 dakikaya 3 gol sığdırdı

İkinci yarının ilk dakikalarında sakatlanan Barış Gür yerini, Ümit’e bıraktı. İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren İLEF, 63. dakikada farkı ikiye çıkardı. Cihan’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında bir anda boşta kalan Yiğit topu ağlara göndererek durumu 2-0’a getirdi. Bu dakikalarda İLEF’te, Burak Binici’nin yerine Burak Atik oyuna dahil olurken, ilk golün sahibi Özgür’ün yerine de Barış Şeref oyuna girdi. Farkın ikiye çıkmasıyla dakika dakika oyundan düşen Tıp Fakültesi 68. dakikada üçüncü golü kalesinde gördü. Hızlı gelişen İLEF atağında Meriç’in ara pasında hareketlenen Ümit, kalecinin sağ köşesine yaptığı vuruşla skoru 3-0’a taşıdı. Maçın bitimine saniyeler kala, ikinci golün asistini yapan Cihan skoru belirledi. Karşılaşmanın 70 dakikasında Oğuz’un ara pasında pozisyonu iyi değerlendiren Cihan durumu 4-0 getirdi.  Golün santrası yapılmadı ve İLEF, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Fotoğraf: Kadir Gürhan

Fotoğraf: Kadir Gürhan

Sıradaki rakip Sağlık Bilimleri Fakültesi

Futbol turnuvasında adım adım kupaya yaklaşan İLEF, dördüncü maçına Adalet Meslek Yüksekokulu’nu 2-1 mağlup eden Sağlık Bilimleri Fakültesi ile karşılaşacak. Mücadele 2 Mayıs Pazartesi günü 10.00’da 19 Mayıs Dış Sahalar’da oynanacak. Şampiyonluk yolunda önemli karşılaşmalara çıkacak olan İLEF, taraftar desteğinin sürmesini istiyor.

Günün diğer karşılaşmalarının sonuçları ise şöyle:

Sağlık Bilimleri Fakültesi- Adalet Meslek Yüksekokulu: 2-1

Diş Hekimliği Fakültesi-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Penaltılar 11-10

Veteriner Fakültesi- Eczacılık Fakültesi: Penaltılar 4-3

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11089
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, Tıp Fakültesi’ni farklı geçti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat