30 Temmuz 2023, Pazar - 19:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF turnuvaya galibiyetle başladı

Tarih: 10 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 303

Ankara Üniversitesi 41’inci Spor Oyunları kapsamında düzenlenen fakülteler arası erkekler futbol turnuvasının ilk maçında İLEF, Eğitim Bilimleri Fakültesi’ni 2-1 yendi.

Ankara Üniversitesi’nde geleneksel olarak her yıl yapılan Spor Oyunları bu yıl, 41’inci kez düzenleniyor. Oyunlar kapsamında fakülteler arası erkekler futbol turnuvası için takımlar bugün sahaya çıktı. Futbol turnuvası kapsamında ilk maçına çıkan İLEF, Eğitim Bilimleri Fakültesi (EBF) ile karşı karşıya geldi. Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde yeni yapılan 5 bin kişilik kapasiteli stadyumda oynanan mücadele 12.30’da başladı.

İLEF mücadeleye, kalede Mert Atila, savunmada Burak Atik, Yusuf Cenk Saygılı, Anılcan Öztürk, Aziz Hümmetoğlu, orta sahada; Seyfettin Ersöz, Batuhan Sezer, Süha Şahin, Emrah Sadıç, forvette ise Sezer Önsal ve Suat Elmacı ikilisiyle çıktı. Yedek kulübesinde, Ertuğrul Yılmaz, Fahri Özcan, Mert Çilingir, Muharrem Bakır ve Talha Çalışkan ise görev bekledi.

İLEF karşılaşmaya hızlı başladı. 9’uncu dakikada Sezer’in ara pasında hareketlenen Suat, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak, İLEF’i 1-0 öne geçiren golü attı. Dakikalar 24’ü gösterirken, İLEF’te sakatlık geçiren Emrah, yerini Fahri Özcan’a bıraktı.

İlk yarının bitimine dakikalar kala, savunmada hazırlıksız yakalanan İLEF, 34’üncü dakikada kalesinde golü gördü ve skor 1-1’e geldi.

İkinci yarının başında ileri uçtan Sezer Önsal yerine orta saha oyuncusu Muharrem Bakır değişikliğine giden kırmızı siyahlı ekip, orta sahayı daha kalabalık tuttu. İlerleyen dakikalarda sakatlık geçiren Seyfettin’in yerine ise Mert Çilingir oyuna dâhil oldu.

Atila kalesinde devleşti

45’inci dakikadan sonra baskısını arttıran EBF ekibi, art arda bulduğu gol fırsatlarından yararlanamadı. İLEF’te 4 yıldır as kaleci olarak maçlara çıkan Mert Atila, üst üste yaptığı kurtarışlarla tribünlerden alkış aldı.

50’nci dakikada Süha’nın pasında hareketlenen Suat, maçta bir kez daha sahneye çıktı. Kalecinin solundan topu ağlara gönderen Suat, kendisinin ve takımın ikinci golüne imza attı ve durumu 2-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda kalesinde devleşen Mert Atila, 7 net pozisyonu çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Karşılaşmada başka gol olmayınca İLEF ilk maçından 2-1 galip ayrıldı.

 

İkinci maç Hukuk Fakültesiyle

İLEF ikinci maçında Hukuk Fakültesi ile karşılaşacak. Mücadele, Gölbaşı Kampüsü’ndeki stadyumda 12 Nisan Perşembe günü oynanacak.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18020
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF turnuvaya galibiyetle başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat