17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, yeni baykuşlarına “merhaba” dedi

Tarih: 09 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 279

Ankara Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrencilerin fakültelerini tanımaları için düzenlen Uyum Programı bugün başladı.

Ankara Üniversitesi’ni kazanan  öğrencilere fakülte ve üniversite yaşamını tanıtmak için yapılan Uyum Haftası, bu sene güncellenmiş programıyla yeni baykuşlarını karşıladı. Zorunlu hazırlığın kaldırılmasının ardından, bu yıl yeni öğrenciler ilk olarak  6 Eylül’de yabancı dil seviye sınavına girdi. Bu seneki programın pilot uygulama olduğunu dile getiren Uyum Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Hatice Kurt, uyum programında başlayan İngilizce derslerinin 14 hafta boyunca süreceğini açıkladı.  Programın ikinci günüyse Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin ve bölüm başkanları açılış konuşmaları yaptı.

“Türkiye’nin en iyi iletişim fakültesine hoşgeldiniz”

ATK Dersliğinde saat 10.00’da başlayan açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin yaptı. Prof. Dr. Keskin, konuşmasına yeni öğrencilere tebrik ederek başlarken, “Kitle iletişim alanında dört yıllık eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olan, 1965 yılında UNESCO’nun ve Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla Basın Yayın Yüksekokulu olarak kurulan İLEF’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.  Keskin, konuşmasında geçen akademik dönemde İLEF’in kazandığı Mekanda ve Eğitimde Engelsiz Fakülte Ödülü’nü aldığını ve Türkiye’de 3 programı birlikte akredite olmuş ilk ve tek fakülte olduğunu hatırlattı.

İkinci konuşmayı ise Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli gerçekleştirdi. Konuşmasına yeni öğrencileri tebrik ederek başlayan Prof. Dr. Törenli, ders dışı zamanları derslerde öğrenilenleri daha da pekiştirmek ve geliştirmek için kullanmayı tavsiye etti.

Prof. Dr. Nurcan Törenli’nin ardından Radyo, Televizyon Ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk kürsüye çıktı. Sözlerine Türkiye’deki ilk ve tek olarak tüm programlarıyla akredite olan İletişim Fakültesine hoşgeldiniz diyerek başlayan Öztürk, 4 yıllık fakülte eğitiminin boşa harcanmaması gerektiğini söyledi ve dışarıdan gelen öğrenciler için şehri tanımaları tavsiye etti.

Son olarak Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Aktaş söz aldı. Halkla İlişkiler eğitiminin Avrupa ve Amerika’daki önde gelen eğitim programlarıyla eş zamanlı olarak ilk defa İLEF’te verildiğini söyledi ve “Türkiye’deki Halkla İlişkiler alanında en önemli katkı bu fakülte hocalarının sayesinde gerçekleşti” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ilk ders saat 13.30’da başladı. İngilizce dersinin  sona ermesinden sonra Öğr. Gör. Hatice Kurt önderliğindeki üç grup fakültelerini ve kampüsü gezdi. Fakültedeki atölyeleri ziyaret eden öğrenciler atölyelerin işleyişi konusunda bilgi aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24502
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, yeni baykuşlarına “merhaba” dedi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat