17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF yeni döneme hazırlanıyor

Tarih: 24 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 61

Bilgisayar laboratuvarına erişim kolaylaştı. Her üç bölüm için düzenlenen yeni bölüm odaları da lisans üstü dersler ve toplantılar için kullanılabilecek.

İLEF, güz yarıyılına öğrenciler için yapılan değişikliklerle başlayacak. Sınıfların boyanması, hasarlı araç gereçlerin onarımları ve yeni teknolojik aletlerin tedarikini de içeren çalışmalarla İLEF, öğrencilerine hazırlanıyor.

Bilgisayar laboratuvarı taşındı

Öğrencilerin rahatlıkla ulaşabilmeleri için bilgisayar laboratuvarı bodrum -2’nci kattan 1’inci kata taşınıyor. Bilgisayar laboratuvarının birinci kata taşınabilmesi için iki seminer odası birleştirildi. Yapılan değişiklikle bedensel engelli öğrencilerin laboratuvara erişiminin kolaylaşması amaçlanıyor.

Birleştirilen seminer odalarının yerine yüksek lisans ve doktora dersleri için üç tane bölüm odası açıldı. Bölüm odalarının hepsine derslerin daha etkili anlatılabilmesi için kullanılacak 55 inçlik monitörler, kablosuz fare ile klavye konuldu. Tüm birimlerdeki teknolojik aletlerin bakımı yapılıp, ihtiyaca göre temin edildi.

Hazırlıkların, 24 Eylül ders başlangıcına kadar bitmesi planlanıyor.

Radyo İLEF yeni vericiyle yayın yapacak

Emektar vericisi 12 yıldan sonra değiştirilen Radyo İLEF, eylül ayının sonunda yeni vericiyle yayına devam edecek. Vericinin eski olması sebebiyle, yayını etkileyen şikâyetler sonucu Haziran ayında ihaleye çıkıldı. 25 bin Euro’luk yatırımla antenler, link, filtre ve vericileri değiştirilen Radyo İLEF’in donanımı yenilendi.

Harf notuna A+ eklendi

Bu akademik yılda bir yenilik de harf notu sistemine geldi. Geçen sene uygulanmaya başlanan ara sınavın %30, finalin ise %80’i alınarak dönem sonu notunun belirlenmesine yönelik uygulama aynı kalmakla birlikte, harf notu sistemine vize ve final notu 100 olan öğrenciler için A+ eklendi. Harf notu A+ olan öğrencilerin notu dörtlük sistemde yine 4,00 kabul edilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19405
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF yeni döneme hazırlanıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat