2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEFANKARA öğrenci topluluğu kuruldu

Tarih: 28 Şubat 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 440

Ankara’nın tarihini, kültürünü, mimarisini, halk oyunlarını, şehircilikteki gelişme evrelerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacıyla İLEF’te İLEFANKARA öğrenci topluluğu kuruldu. Gelecek günlerde genel kurulunu toplayacak topluluk, yeni üyelerini bekliyor.

İLEF’te İLEFANKARA öğrenci topluluğu kuruldu. Ankara’nın tarihini, kültürünü, mimarisini, halk oyunlarını, şehircilikteki gelişme evrelerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacıyla kurulan topluluğun İLEF’ten ve diğer fakültelerden otuzu aşkın üyesi bulunuyor. Gelecek günlerde genel kurulunu toplayacak öğrenci topluluğu için yeni üye kayıtları devam ediyor.

Ankara Üniversitesi İLEF Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Atılgan danışmanlığında kurulan topluluk, amacına uygun olarak konferanslar, seminerler ve söyleşiler düzenlemeyi, atölye çalışmaları yapmayı planlıyor. Topluluk ayrıca Ankara’nın Türkiye basın ve iletişim tarihine katkılarını görünür kılmaya yönelik çalışmalar da yapmayı amaçlıyor.

İLEF’te yıllar sonra halk oyunu ekibi kurulacak

En son 1982 yılında BYYO‘da kurulan halk oyunu ekibi 1990’lara kadar faaliyet göstermiş ve dağılmıştı. İLEFANKARA öğrenci topluluğu, İLEF’te yeniden halk oyunu ekibi kurmayı amaçlıyor. Öncelikli olarak Ankara yöresi oyunlarını oynayacak ekip, ilerleyen zamanlarda farklı yörelerin oyunlarını da oynayacak.

Topluluk kurulmadan çalışmalar başladı

Topluluğun BYYO’nun ilk kuruluş yıllarında faaliyet gösteren Halkbilim Topluluğunun bir devamı olduğunu dile getiren topluluk üyeleri, faaliyetlerine 2017’nin Mayıs ayında başlamıştı. Topluluk mayıs ayından bugüne “Bir Ulusu Giydirmek:1956-2000 Yılları Arası Sümerbank Desenleri” sergisine katıldı. Türkiye İş Bankasının Ulus’taki üçüncü merkez binasında yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ün odasını ve tarihi odaları ziyaret etti Ayrıca, Erimtan Müzesi ve Mimarlar derneğindeki “Ankara” konulu etkinliklere katıldı ve “Eski Ankara Gezisi” düzenledi.

Kuruluş sürecinde ismi değişti

Ankara Üniversitesi Halkbilim Topluluğu (İLEFOLK) adıyla güz döneminde Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na (SKS) başvuran topluluk, isminin ve amacının yönetmeliğe uygun görülmemesi sebebiyle resmi olarak kurulamamıştı. Bahar döneminin başında İLEFANKARA adıyla yeniden SKS’ye başvuran topluluğun, başvurusu kabul edildi.

İLEFANKARA Kuruluş Toplantısı

“Bir Ulusu Giydirmek:1956-2000 Yılları Arası Sümerbank Desenleri” Sergisi

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17361
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEFANKARA öğrenci topluluğu kuruldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat