2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEFANKARA Sof sergisini gezdi

Tarih: 26 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 160

İLEFANKARA öğrenci topluluğu dün Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenen “Tarihi Dokumak: Bir Kentin Gizemi” sergisini gezdi. Sergi 16 Eylül tarihine kadar sürecek.

İLEFANKARA öğrenci topluluğu, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Rahmi M. Koç Müzesi Ankara işbirliğiyle hazırlanan “Tarihi Dokumak: Bir Kentin Gizemi” sergisini dün Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaret etti.

“Ankara Manzarası” tablosu Türkiye’de ilk kez sergileniyor

Nesli azalan Ankara keçisinin tiftiğinden eğrilen iplikle dokunan ve Venedik, Hollanda, İngiltere, Fransa, Polonya gibi Avrupa’nın önemli merkezlerinde ticareti yapılan Ankara sof kumaşı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde açılan sergiyle gün yüzüne çıkıyor. Sergide, Ankara Etnografya Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonlarında bulunan sof kumaşlar ve tiftikten üretilmiş çeşitli eserlere yer veriliyor. Ayrıca, İngilizlerin diamond fiber dedikleri pırlanta gibi parlak tiftik ipliğinden üretilen kıymetli ve ipeksi kumaşlar da yer alıyor. Hollanda Rijksmuseum’daki 18. Yüzyıla tarihlenen “Ankara Manzarası” adlı tablonun orijinali de Türkiye’de ilk kez sergileniyor.

Sergi 16 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

“Ankara Manzarası” fotoğrafı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18810
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEFANKARA Sof sergisini gezdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat