24 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEFANKARA’dan fotoğraf sergisi: Hermana’yı Ararken

Tarih: 16 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 195

İLEFANKARA öğrenci topluluğunun üyeleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı “Hermana’yı Ararken” fotoğraf sergisi açıldı.

Merve Güven

Ankara Ulus’ta yer alan İstiklal Mahallesinin fotoğraflarının yer aldığı “Hermana’yı Ararken” fotoğraf sergisi İLEF’te açıldı. Topluluk üyesi öğrencilere ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı.

Topluluk üyelerinin İstiklal Mahallesine düzenledikleri gezide çektikleri fotoğrafların yer aldığı sergide, mahallenin tarihi yapıları fotoğraflandı. Sergilenmek üzere seçilen 15 fotoğraf, İLEF Dekanlığı ve İLEF Fotoğraf Atölyesinin katkılarıyla sergiye hazır hale getirildi. Bugün 13.30’da açılışı yapılan sergi 20 Nisan Cuma günü 17.00’ye kadar sürecek.

Topluluğun danışmanı Prof. Dr. Gökhan Atılgan sergi açılışı sonrası GÖRÜNÜM’e konuştu. Serginin adını Enver Arcak’ın Ankara’daki Yahudi mahallesiyle ilgili “Hermana” belgeselinden esinlenerek koyduklarını dile getiren Atılgan, “Yaklaşık bin yıllık tarihi olan Yahudi mahallesine gittik ve tarihin içinde bir kültürü ve tarihsel mirası aradık.Sergimiz için Hermana’yı Ararken” ismini topluluktan öğrenci arkadaşımız Ömür önerdi. Etkinliğimize de uygun bir addı, serginin adı böyle oluştu.  İLEFANKARA topluluğumuzun ilk kamusal etkinliği de bu sergi oldu” dedi.

Topluluğu resmen kurmadan gezilere başladıklarını ve bu gezilerin süreceğini dile getiren Prof. Dr. Atılgan,  yakın zamanda “Ankara’daki Roma” temalı bir gezi planladıklarını da belirtti. Planlanan “Ankara’daki Roma” gezisi sonrasında yine bir fotoğraf sergisi yapmak istediklerini belirten Atılgan,  halk oyunları ekibi kurmak istediklerini ve çalışmalarını önümüzdeki dönem başlatmayı planladıklarını ifade etti. Topluluk odaları olması halinde içerisinde Ankara’yla ilgili romanlar, araştırmalar, makaleler ve dergilerin yer alacağı bir “Ankara Kitaplığı” kurmak istediklerini ifade eden Atılgan,  VEKAM (Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi), Erimtan Müzesi, Ankara Kulübü, Seğmenler Kulübü ve Ankara Üniversitesi Ankara Araştırmaları Merkezi’yle ortak etkinlikler de düzenlemek istediklerini belirtti.

Topluluk bu sergiyle bağlantılı olarak 18 Nisan Çarşamba günü 17.30’da İLEF Mahmut Tali Öngören salonunda Yahudi Mahallesinin hikâyesini anlatan “Hermana” belgeselinin gösteriminin ve ardından belgeselin yönetmeni Enver Arcak’la söyleşinin yer aldığı bir etkinlik yapacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18109
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEFANKARA’dan fotoğraf sergisi: Hermana’yı Ararken

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat