26 Temmuz 2023, Çarşamba - 08:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, en engelsiz fakülte oldu

Tarih: 17 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 168

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde İLEF, Mekanda Erişim ve Eğitimde Erişim alanlarında engelsiz fakülte ödülü aldı. Ankara Üniversitesinden iki fakülte ve iki yüksekokulu daha Mekanda Erişim ödülü alırken İLEF, Eğitimde Erişim ödülü alan tek fakülte oldu.

YÖK tarafından üniversitelerde engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetleri ile sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımı ve gerekli altyapı oluşturulmasını teşvik etmek üzere bu yıl 2’inci kez Engelsiz Üniversite Ödülleri verildi. Dün YÖK’te düzenlenen “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştay”ında ödüller sahiplerini buldu.

İLEF, Mekanda Erişim uygunluğu için Turuncu Bayrak ile Eğitimde Erişim uygunluğu için de Yeşil Bayrak ödülünü almış oldu.

Öte yandan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Yüksekokulu da Mekanda Erişim alanında ödül aldı.

Engelsiz erişimle ilgili toplam 7 kategoride verilen ödüllere 80 üniversiteden toplam 653 başvuru yapılmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23611
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, en engelsiz fakülte oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat