19 Temmuz 2023, Çarşamba - 01:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in akreditasyonu belgelendi

Tarih: 03 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 322

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan akreditasyon değerlendirmelerinin ardından İLEF’in her üç bölümü de ulusal akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon belgeleri dün, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in de katıldığı bir törenle İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından sunuldu.

İLAD İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından Ocak ayı içinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal akreditasyon almaya hak kazanan İLEF’e belgeleri, dün Rektörlük Toplantı Salonunda yapılan törenle verildi.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, törenin başında yaptığı konuşmada, akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tüm fakültenin bu başarıda payı olduğunu söyledi. Ders programlarında önümüzdeki yıldan başlamak üzere kapsamlı bir revizyonun da hayata geçirileceğini söyleyen Prof. Dr. Altun, İLEF’in öncü rolünü sürdürmek için çalıştıklarını kaydetti.

Törende yaptığı tebrik konuşmasında Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş de Türkiye’nin ilk iletişim fakültesi olan İLEF’in bu başarısında payı olan herkese teşekkür etti. Üniversite olarak akreditasyon ve uluslararasılaşmaya önem verdiklerini ifade eden İbiş, İLEF’in bu yolda çok önemli bir adım atarak diğer fakültelere örnek olduğunu da dile getirdi.

İLAD Başkanı ve BYYO-İLEF’in eski hocalarından Prof. Dr. Aysel Aziz de, İLEF’in kurucu ve öncü bir fakülte olduğunu söyledi. İLEDAK’a tüm bölümleriyle başvuran ilk devlet üniversitesi fakültesinin İLEF olduğunu belirten Aziz, kendisinin de bu başarı nedeniyle ayrıca memnuniyet duyduğunu belirtti.

Törende her üç bölümün akreditasyon belgesi ile kurul raporu sırayla İLEF öğretim üyelerine sunuldu.

Törene Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ ile İLEDAK üyeleri Prof. Dr. Recep Tayfun ile Prof. Dr. Hülya Yenğin da katıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22471
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in akreditasyonu belgelendi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat