24 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in “Sabahat Abla”sıydı, köyünün “Muhtar Abla”sı oldu

Tarih: 18 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 457

Geride bıraktığımız yerel seçimlerde mazbata heyecanı yaşayan bir İLEF‘li de vardı. Öğrenciliği döneminde herkesin “Sabahat Abla”sı olan Sabahat Bozkurt, memleketi olan Kırklareli Babaeski Müsellim Köyüne muhtar oldu. Üstelik de köyün ilk kadın muhtarı.

İLEF Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2004 yılında mezun oldu Sebahat Bozkurt. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra üniversite amacını gerçekleştirmek üzere İLEF‘e kayıt yaptıran Bozkurt, öğrenciliği döneminde herkesin sevdiği ve saydığı bir “Abla” idi. Tüm derslere ilgiyle katılan ve en ön sıralardan tuttuğu ders notlarını tüm öğrencilerle paylaşan Bozkurt için dönem arkadaşları “Sabahat Ablanın seçtiği dersleri biz de alabilmek için kayıt günlerinde onun peşinde koşardık” diyor. O Sabahat Abla, artık Müsellim Köyünün “Muhtar Abla”sı oldu. Öğrenciliği döneminden bilinen yardımseverliği ve çalışkanlığından, artık bir köy yararlanacak.

Sabahat Bozkurt, Kırklareli’ye bağlı Babaeli ilçesi Müsellim köyünün ilk kadın muhtarı oldu. Erkek adayları geride bırakarak seçimi kazanan Bozkurt, seçim sürecini ve hedeflerini GÖRÜNÜM’e anlattı.

Bozkurt’un seçim vaatlerinden bazıları: “Dayanışma, kadınlara söz hakkı ve şeffaflık.”

Bozkurt, seçim sürecinde astıkları afişlerin yırtılmasını ve şikayet edilmesini “Kadın bir adayı çok beklemiyorlardı sanıyorum. Bir de aday olurken bir takım plan ve projelerle çıktık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir etkinlik düzenledik. Bütün bu girişimlerimiz galiba onları tedirgin etti”  şeklinde açıkladı.

“Kadınlar çok destekleyici oldu”

Bozkurt, seçim süreciyle ilgili olarak “Kadınlar çok destekleyici oldu, güzel çalıştık. Tek tek evlere girme şansımız oldu bu da kadın olmanın avantajıydı zannediyorum. Çok birebir diyaloglar kurduk.” dedi. Olumsuz tepkilerin özellikle erkekler tarafından gündeme getirildiğini hatta “kaba tabirler” kullanıldığını ekleyen Bozkurt, “Biz bunları çok dikkate almadık, yolumuza devam ettik ve sonunda kazanan taraf olduk” dedi.

Muhtarlık dönemindeki hedeflerine yönelik sorduğumuz soruyu yanıtlayan Bozkurt, kadınlara yönelik atölye çalışmaları yapacaklarını ve boş bir köy kahvesini kiralayarak kadınlara sosyallik alanı yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Bozkurt, içme suyu, köyün güvenlik kameraları ve ilçeye giden köy yolu ile ilgili sorunlarını anlatarak çözmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Bozkurt (ortada), mazbatasıyla.

“İLEF en büyük coşkuyla okuduğum üniversite oldu”

İki üniversite bitiren ve şu anda da iki üniversite okumaya devam eden Bozkurt, İLEF hakkında şunları söyledi: “Belki de en büyük coşkuyla okuduğum üniversite oldu. Çünkü bir kere çok kıymetli hocalarla, çok güzel dersler alarak ve bizzat en ön sırada bütün derslerde notlar tutarak o okula devam ettim. Gerek arkadaşlarım gerek hocalarım çok kıymetliydi. Bana çok büyük değerler kattılar. Bu anlamda İLEF’li olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman da duyacağım.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22936
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in “Sabahat Abla”sıydı, köyünün “Muhtar Abla”sı oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat