2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in yeni öğrencileri ilk kez bir araya geliyor

Tarih: 15 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 491

Ankara Üniversitesi’nin yeni öğrencilerinin, üniversitelerini ve fakültelerini tanıma fırsatı yakaladıkları Üniversite Yaşamına Uyum Programı 19-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İLEF’in yeni öğrencileri 19 Eylül’de MTÖ Sinema Salonunda buluşacak.

Zorlu sınav döneminin ardından, Ankara Üniversitesi’nin, öğrencilerine fakülteleriyle tanışma fırsatı sunduğu Üniversite Yaşamına Uyum Programı bu sene 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Öğrencilerin; üniversite yaşamına, fakülte ve bölümlerine uyum sağlayabilmeleri için yapılan program, İLEF‘in yeni öğrencilerini de ilk defa bir araya getirecek.

Program İLEF öğrencileri için 19 Eylül saat 10.00’da, Mahmut Tali Öngören (MTÖ) Sinema Salonunda, İLEF Dekanı Abdülrezak Altun’un konuşması ile başlayacak.

Üç gün sürecek olan programın Cebeci Kampüsü’nde yapılacak günlerinde öğrenciler için bölümlerin tanıtımı, atölyelerin tanıtımları, öğrenci değişim programları, öğrenci toplulukları tanıtımları, oryantasyon toplantıları gibi pek çok etkinlik düzenlenecek. Tandoğan Yerleşkesi Şevket Aziz Kansu Binasında yapılacak bilgilendirme toplantısına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri 20 Eylül Salı günü 10.30-11.00 saatleri arasında katılacak. Gazetecilik Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin bilgilendirme toplantısı ise, programın üçüncü gününde 10.30-11.00 saatleri arasında olacak.

Öğrencilerin, kredisiz ders statüsünde olan Uyum Programından başarılı sayılması için programın yüzde 80’ine katılmış olması bekleniyor. Programdan başarılı olamayan öğrencilerin ise, sonraki yıl programa katılması zorunlu tutuluyor.

Programdan muaf sayılan öğrenciler

Üniversite Yaşamına Uyum Programının internet sitesinde yapılan bilgilendirmeye göre programdan muaf olan öğrenciler şu şekilde;

  • Enstitülere kayıtlı lisansüstü öğrencileri,
  • Önceki yıllarda Ankara Üniversitesine kayıt yaptırmış ve mezun olmadan üniversiteden ayrılmış ama öğrenci affı ile yeniden üniversitede öğrenime başlamış olan öğrenciler,
  • Daha önce Ankara Üniversitesi’nin herhangi bir programından mezun olup başka bir programa tekrar kayıt yaptıran öğrenciler
  • Yatay ve dikey geçiş ile Ankara Üniversitesine gelen öğrenciler,
  • Uzaktan eğitim veren programlara kayıtlı öğrenciler.

Üniversite Yaşamına Uyum Program’ı 2009-2010 akademik yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Ankara Üniversitesi’ne bağlı fakültelere yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kendi fakültelerinin uyum programına buradan ulaşabilirler.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12019
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in yeni öğrencileri ilk kez bir araya geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat