17 Temmuz 2023, Pazartesi - 10:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’li reklamcılar Erdik ve Ediş tecrübelerini paylaştı

Tarih: 08 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 136

Eski dönem mezunlarından Arda Erdik ve Melih Ediş, İLEF’e konuk oldu. Erdik ve Ediş, reklam sektörünün mevcut durumunu ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

İLEF, dün eski mezunlarından reklamcı Arda Erdik ve Melih Ediş’i ağırladı. Tribal Worldwide İstanbul’un ajans başkanı ve yaratıcı yönetmen Erdik ile Publicis İstanbul’da reklamcı Ediş, sektöre dair tecrübelerini ve önerilerini öğrencilerle paylaştı.

“Hikaye ve duygulardan ibaret”

Erol Mutlu Dersliğinde saat 16.00’da başlayan etkinlikte ilk sunumu yapan Erdik, reklamcılığı, “marka yaratmak ve yaşatmak” olarak tanımlarken ticaretin içerisinde bir iş olduğunu dile getirdi. Markaların logo ve slogandan ibaret olmadığını kaydeden Erdik, “Markalar hikayeler ve duygulardan ibaret. Bütün markalar aslında alttan alta bir hikaye anlatır” dedi. Marka olmak için altı özelliğe sahip olunması gerektiğini söyleyen Arda Erdik, “İyi bir marka yaratmak için farklı, ilginç, samimi, cesur, duyarlı ve tutarlı olmanız gerekiyor” ifadesini kullandı. 

“Gönlünüzü verecekseniz reklamcı olun”

Erdik’ten sonra sözü alan Melih Ediş, reklamcılık sektörüne girmeyi düşünenler için, “Ya bu işe kendinizi adayın ya da hiç girmeyin. İkisi de güzel tercihler. Başka bir meslekte de o kadar çok çalışarak var olursunuz. Gönlünüzü verecekseniz girin” önerisinde bulundu. Son yıllarda sektörde akla ve fikre verilen önemin azaldığını ifade eden Ediş, öğrencilik yıllarında çok sayıda yarışmalar yapıldığını ancak günümüzde bu sayının azaldığını dile getirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25007
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’li reklamcılar Erdik ve Ediş tecrübelerini paylaştı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat