4 Mayıs 2024, Cumartesi - 14:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’liler sahaya iniyor

Tarih: 26 Şubat 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 409

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile İLEF arasında imzalanan protokol ile İLEF öğrencileri spor karşılaşmalarını basın tribünü ve sahadan izleyebilecek.

TSYD Ankara Şubesi ile İLEF arasında bugün imzalanan protokol ile İLEF öğrencileri spor muhabirliği deneyimini artık spor karşılaşmalarını yerinden izleyerek kazanabilecek. TSYD Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru ve İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun tarafından imzalanan ve ülke çapındaki ilk örneği olan işbirliği protokolünden tüm İLEF öğrencileri yararlanabilecek.

Altun: “Öğrencileri spor yazarlığına teşvik etmek meslek için yararlı olacaktır”

İLEF‘te düzenlenen imza töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. Altun, TSYD Ankara Şubesinin sunduğu bu imkanın öğrencilerin gelişimi ve gazetecilik pratikleri bakımından çok önemli olduğunu vurgulayarak, ilgililere teşekkür etti. Altun, protokolün, muhabirlik becerilerinin geliştirilmesi ve pratik imkanlarının artırılmasının yanı sıra öğrencilerin spor kültürüyle tanışmaları açısından da yararlı olacağının altını çizdi. Bu protokolle öğrencilerin sahaya inerek spor karşılaşmalarında gazetecilik deneyimi kazanabileceğine değinen Altun, “Böyle bir konuda kendi istekleriyle İLEF’e geldikleri için TSYD’ye teşekkür ederim. Spor yazarları diğer alanlarda çalışan gazeteciler kadar ön planda değiller. Bu protokol ile spor gazetecilerini daha yakından tanımak ve alanı içeriden öğrenmek de mümkün olacak. Öğrencileri bu vesileyle spor yazarlığına teşvik etmek meslek için de yararlı olacaktır” diye konuştu.

Doğru: “Gençlere kapı açmak bizim de en büyük amaçlarımızdan”

TSYD Ankara Şube Başkanı Doğru da öğrencilerin spor alanını yakından tanıyarak meslek becerilerinin artırılması için kendilerinin ellerinden geleni yapmak istediklerini dile getirdi. Doğru, sporun hem önemli bir gazetecilik alanı hem de geniş bir istihdam alanı olduğunu belirterek, TSYD olarak tüm imkanları İLEF öğrencilerine sunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Doğru, muhabirliğin hangi alanı olursa olsun spor kültürü edinmenin çok önemli olduğunu ifade etti. “Sektörün daraldığı bugünlerde gazetecilik, haber çok hızlı tüketiliyor” diyen Doğru, “50 yıllık geçmişi olan bir eğitim kurumuyla işbirliği yapmak bizim için çok kıymetli. Gençlere kapı açmak bizim de en büyük amaçlarımızdan biri” dedi.

TSYD Nedir?

Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan  TSYD, 14 Nisan 1963’te kuruldu. Ülkedeki spor müsabakalarında akreditasyonu yapan TSYD’nin Türkiye çapında 1696 üyesi, 11 şubesi ve 81 il temsilciliği bulunuyor. Dernek aynı zamanda AİPS’nin (Uluslararası Spor Basını Birliği) Türkiye’deki temsilcisidir.

Fotoğraflar: Cengiz Mert Aksekili

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21670
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’liler sahaya iniyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat