1 Ağustos 2023, Salı - 21:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’liler TBMM’yi ziyaret etti

Tarih: 25 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 131

İLEF öğrencileri, Parlamento Muhabirliği dersi kapsamında TBMM’yi ziyaret etti.

İLEF’te bahar döneminde verilen Parlamento Muhabirliği dersi kapsamında, dersin öğrencileri TBMM’yi ziyaret etti. 23 Mayıs Pazartesi günü 15.30’da TBMM Dikmen Kapısında buluşan öğrenciler sıkı güvenlik kontrollerinden geçerek TBMM Genel Kurul’un bulunduğu ana binayı gezdi. Dersin öğretim görevlisi aynı zamanda İLEF mezunu olan Şenol Ateş, parlamento koridorlarını öğrencilerine tanıttı. Genel Kurul salonunun yanındaki Basın Koridorunu inceleyen öğrenciler, gazete ve televizyon kuruluşlarının odalarını milletvekillerinin basın açıklaması yaptığı odayı gördü. Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret eden Ateş ve öğrenciler PMD başkanı Göksel Bozkurt’la sohbet etti ve PMD’nin kuruluşuyla ilgili bilgi aldı. 

parlamento muhabirliği dersi TBMM ziyareti“Kulisler bizim can damarımız”

Parlamento muhabiri olmanın koşullarını anlatan Bozkurt, “Kulisler bizim can damarımız” dedi. Kulislerin basına kapatıldığı dönemde yaptıkları genel kurulu takip etmeme eylemiyle ilgili anılarını anlatan Bozkurt, yeniden gündemde olan konu hakkında öğrencilere direnmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bozkurt, kulisleri basına kapatma planlarına karşı daha önce yapıldığı gibi mücadele edeceklerini söyledi.

İLEF’lilere gazetecilikle ilgili tavsiyelerde bulunan Bozkurt, mecliste kulislerin önemini vurgularken, milletvekilleri ile parlamento muhabirleri arasındaki ilişki içinde “Kıldan ince kılıçtan keskin” ifadesini kullandı. Öğrenciler, sohbetin ardından basın koridorunda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Anadolu Ajansına verdiği laiklikle ilgili röportajı dinledi. Şeref Kapısı’nda ve Genel Kurul Salonu’nda hatıra fotoğrafı çekilen öğrenciler daha sonra kulisleri gezdi. Gezide öğrencilere eşlik eden Göksel Bozkurt, meclis mimarisi hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11633
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’liler TBMM’yi ziyaret etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat