17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’lilerin İhsan Ağabeyi; gazeteci Mehmet İhsan Doğan’ı kaybettik

Tarih: 23 Nisan 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 128

BYYO mezunu, İLEV kurucularından, gazeteci Mehmet İhsan Doğan bugün hayatını kaybetti.

Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksekokulu’ndan 1972 yılında mezun olan, İletişimliler Vakfı (İLEV) kurucularından, gazeteci Mehmet İhsan Doğan, bu sabah hayatını kaybetti.

İLEV, uzun zamandır mücadele ettiği hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Doğan’ın ölüm haberini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Mehmet İhsan Doğan’ın 1979 yılından itibaren üyesi olduğu, Çağdaş Gazeteciler Derneği da sosyal medya hesabından Doğan’ın vefat haberini duyurarak, sevenlerine başsağlığı diledi.

Mehmet İhsan Doğan Kimdir?

Zonguldak’ ta doğan Mehmet İhsan Doğan, lise öğrenimini Mehmet Çelikel Lisesi’nde tamamladı. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü 4 yıllık eğitimin ardından bitirdi. Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Doğan, 1979 yılından beri Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi olarak Derneği’n yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Mezun olduktan sonra, Halkçı Gazetesi’nde polis adliye alanında stajyer olarak çalışmaya başlayan Doğan, uzun yıllar TRT Spor’da muhabir ve yönetmen olarak çalıştı. Aynı zamanda CHP Spor Kurulu Danışma Meclisi Basın ve Bilgi Bankası Komisyonu üyesi olan Doğan, emekli olduktan sonra Solfasol Gazetesi’nde yazılar yazmaya devam etti.

Doğan, İLEV yönetimlerinde görev yapmış, Vakfın çalışmalarını fakültedeki İLEV odasında yürüttüğü sırada İLEF öğrencilerine deneyimlerini aktarmayı da ihmal etmemiş ve tüm fakültenin “İhsan ağabeyi” olmuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30393
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’lilerin İhsan Ağabeyi; gazeteci Mehmet İhsan Doğan’ı kaybettik

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat