27 Temmuz 2023, Perşembe - 08:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İlefolk, tanışma toplantısında bir araya geldi

Tarih: 23 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 179

İletişim Fakültesi Folklor Topluluğu (İlefolk) tanışma toplantısı yapıldı.

Uzun yıllar önce faaliyet gösteren Halk Oyunları topluluğunun ardından İlef’te folklor etkinliklerini yeniden canlandıracak olan İlefolk bugün bir toplantı düzenledi. İlginin yoğun olduğu toplantıda, topluluğun planları konuşuldu.

Halk oyunları sergilemenin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kültürel ögeleri yansıtmayı amaçlayan topluluk, uluslararası folklor yarışmalarına katılmayı da hedefliyor. İlefolk’un planlarının arasında ayrıca çeşitli temalarda fotoğraf sergileri ve Ankara kent gezileri gibi etkinlikler de yer alıyor.

ilfolk

Atılgan: “Amacımız bu çabanın kuşaklar boyu devam etmesi”

Tanışma toplantısında bilgi veren topluluk danışman hocası Prof. Dr. Gökhan Atılgan, uzun yıllar önce İLEF’te yapılmış olan halk oyunları çalışmalarının zamanla ortadan kalktığını hatırlatarak, ilefolk’un sürekli kılınıp kuşaklar boyu sürmesini hedeflediklerini söyledi. Atılgan, topluluk bünyesinde halk oyunları ekiplerinin kurularak gerek üniversitenin çeşitli etkinliklerine gerekse üniversite dışı etkinlik ve yarışmalara katılmak istediklerini ifade etti. Atılgan ayrıca Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesinden de hem eğitmen hem de araç gereç desteği alacaklarını da belirtti.

Kendisi de Ankara Üniversitesi Güneşten Türküler Halk Müziği Topluluğunda bağlama çalan Atılgan, bazı öğrencilerden bu yönde gelen taleplerin de olması sonucu topluluk kurma çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Toplantı, topluluk üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14370
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İlefolk, tanışma toplantısında bir araya geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat