23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te Amerikan Kamu Diplomasisi Tartışıldı

Tarih: 19 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 89

Doç. Dr. Aslı Yağmurlu’nun verdiği Kamu Diplomasi’si dersine konuk olarak gelen ABD Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick, “Amerikan Kamu Diplomasisi Fırsatlar ve Riskler” başlıklı bir sunum yaptı.

Kamu diplomasisinin net bir tanımının olmadığını söyleyen Henieck, bir ülkeye gitmeden o ülke hakkında fikir sahibi olunamayacağını söyledi. Bu nedenle iki ülke insanlarının anlaşamayacağını söyleyen Henick, gençlik değişim programları sayesinde gençlerin her iki ülke arasındaki tabuların yıkılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Kamu diplomasisini geliştirilmesi açısından müziğin önemini vurgulayan Henick, müziğin evrensel olduğunu ve insanları bir araya getirdiğini belirtti. Ayrıca ABD vatandaşı olan ünlü isimlerin dünyanın farklı ülkelerini çeşitli sebeplerle ziyaret etmelerinin kamu diplomasisini geliştirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Sunumunun ardından merak edilen soruları alan Henick, bir öğrencinin ABD’nin farklı ülkeler için aynı mı yoksa farklı kamu diplomasi stratejisi var mı sorusuna,  “Tabi ki var. Örneğin Türkiye ve İngiltere, Türkler İngilizce öğrenmek istediklerinde biz destekleriz ancak İngiltere’de durum farklıdır” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5230
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te Amerikan Kamu Diplomasisi Tartışıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat