4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te doping konuşuldu

Tarih: 06 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 88

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF), Prof. Dr. Rüştü Güner’in sunumuyla dopingin ne olduğu, nasıl teşhis edildiği ve sporcuya verdiği zararlar konuşuldu.

Öğretim Görevlisi Lütfi Özel tarafından verilen Spor Muhabirliği dersi kapsamında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner’i konuk edildi. Prof. Dr. Güner konuşmasında tanınan sporcuların dopingli çıkması karşısında onları izleyenlerin kendilerini kandırılmış hissettiğini aktardı.

“Temiz sporcu hakları için mücadele ediyoruz”

Prof. Dr. Rüştü Güner dopingin hırsızlık, gasp ve rüşvet gibi bir suç olduğunun altını çizdi. Doping kullanımında dünya ortalamasını yüzde 1.1 iken Türkiye’de her iki vücut geliştiriciden birinin doping kullandığını söyleyen Prof. Dr. Güner, doping testinden kaçmanın da suç olduğunu kaydetti. Dopingle Mücadele Federasyonunun 2012 yılında kurulmasına karşın 1997 yılından beri dopingle mücadele edildiğinden bahseden Güner, ayrıca Türkiye’de dopingli yakalananların kırk sekizinin 18 yaşından küçük olduğuna da dikkat çekti.

Güner, haberlerden örnekler göstererek medyada dopingin yanlış kullanımına dikkat çekti. Spor Muhabirliği dersini alan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Rüştü Güner, “Geleceğin gazetecileri olan sizlerden haberlerinizde dopingin iyi bir şeymiş gibi yansıtılmamasını rica ediyorum” dedi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5042
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te doping konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat