3 Mayıs 2024, Cuma - 20:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Enerji sektörü ve medya ilişkisi paneli

Tarih: 25 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 390

Prof. Dr. Sema Yıldırım Becerikli tarafından yürütülen “Medya ve Enerji: Medyaya Enerji Verimliliğini İçeren Metinlerin Analizi” projesi kapsamında ATK Sanatevi’nde, “Medya ve Enerji” paneli düzenlendi.

Prof. Dr. Sema Yıldırım Becerikli’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen “Medya ve Enerji: Medyaya Enerji Verimliliğini İçeren Metinlerin Analizi” projesi kapsamında İLEF’te “Medya ve Enerji” paneli yapıldı. Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde dün 14.00’te düzenlenen panelin moderatörlüğünü, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Panele Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği Başkanı Habertürk Gazetesi’nden Ali Olcay Aydilek ve Anadolu Ajansı Ekonomi ve Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Sema Becerikli

Prof. Dr. Sema Yıldırım Becerikli

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sema Yıldırım Becerikli, proje bulgularından bahsetti ve bir sonraki aşamada bir atölye çalışmaları olacağını sözlerine ekledi. Projede enerji konulu haberlerin en çok reklam amaçlı kaleme alındığından söz eden Prof. Dr. Becerikli, bu konuda önlem almaya teşvik edici haberlerin ikinci planda geldiğini belirtti. Becerikli açılış konuşmasının ardından sözü konuşmacılara bıraktı.

 

“Gazetecilik bir yaşam biçimi ve tutku”

İLEF’ten 1996 yılında mezun olan Ali Olcay Aydilek, gazetecilik deneyimlerinden bahsederek söze başladı. Aydilek, enerji sektörünün son yıllarda popülerlik kazandığını ve enerji muhabirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Ali Olcay Aydilek

Ali Olcay Aydilek

Türkiye’nin hem siyasi hem de ekonomik nedenlerle gazetecilikten uzaklaştığını söyleyen Aydilek, hâlâ yapılacak işler olduğunu sözlerine ekledi. Gazeteciliğin bir yaşam biçimi ve tutku olduğunu kaydeden Aydilek, gövde ve zihin konforuna düşkün insanların gazetecilik yapamayacağını belirtti. Aydilek, medyanın baskı altında olmasının hayatımızın her alanını etkilediğini kaydetti. Türkiye’nin enerji sektöründe başat olamadığını söyleyen Aydilek, bunun için teknolojiyi üreten ve paraya hâkim donanımlı insanların olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“Enerji sektörü gazeteciler açısından popüler olmaya başladı”

Fırat Gazel

Fırat Gazel

Muhabirliğe diplomasi alanında başlayan Fırat Gazel, Türkiye’de enerji sektörünün gün geçtikçe daha çok gündeme gelmesiyle ekonomi muhabirliği yapmaya başladığını ve bu alanda yükseldiğini söyledi. “Enerji sektörü gazeteciler açısından giderek popüler olmaya başladı” diyen Fırat, bu dönemdeki gelişmelerin çok büyük olduğunu ve devlet, şirketler, gelişen Türkiye sermayesiyle önemli bir bilgi havuzunun oluştuğunu sözlerine ekledi. Fırat, görünen ile gerçek arasındaki farkı algılamanın bu kaynak fazlalığı arasında giderek zor olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Enerji sektörü aynı zamanda ciddi bir istihbarat üretme, istihbaratı taşıma, parayı yaratma alanı ve eğer meseleye konunun aktörleri kadar hâkim değilseniz burada bir oyuncak haline dönüşüyorsunuz. Birilerinin çıkarlarının isteyerek ya da istemeyerek temsilcisi oluyorsunuz.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10578
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Enerji sektörü ve medya ilişkisi paneli

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat