2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te “Hermana’yı Ararken” fotoğraf sergisi açılıyor

Tarih: 12 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

İLEFANKARA öğrenci topluluğunun düzenlediği “Hermana’yı Ararken” fotoğraf sergisi 16 Nisan Pazartesi günü saat 13.30’da İLEF’te açılacak.

İLEFANKARA öğrenci topluluğu Ankara Ulus’ta yer alan bugünkü adıyla İstiklal Mahallesi, eski adıyla tarihi Yahudi Mahallesinin fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açacak. İLEF’te 16 Nisan Pazartesi günü saat 13.30’da açılacak sergi, 20 Nisan Cuma günü 17.00’ye kadar sürecek. Topluluğun danışmanı Prof. Dr. Gökhan Atılgan rehberliğinde geçtiğimiz haftalarda İstiklal Mahallesine gezi düzenleyen İLEFANKARA öğrenci topluluğu üyeleri, mahallenin tarihi yapılarını fotoğrafladı ve seçilen 15 fotoğraf İLEF Dekanlığı ve İLEF Fotoğraf Atölyesinin katkılarıyla sergiye hazır hale getirildi. Topluluk bu sergiyle bağlantılı olarak 18 Nisan Çarşamba günü 17.30’da İLEF Mahmut Tali Öngören salonunda Yahudi Mahallesinin hikâyesini anlatan “Hermana” belgeselinin gösteriminin ve ardından belgeselin yönetmeni Enver Arcak’la söyleşinin yer aldığı bir etkinlik yapacak.

“Hermana” ne demek?

Hermana ladino dilinde kız kardeş anlamına geliyor. Ladino, İspanya’dan Türkiye’ye gelen Yahudilerin konuştuğu, 15. Yüzyılda İspanya’da konuşulan bir dildir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18077
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te “Hermana’yı Ararken” fotoğraf sergisi açılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat