23 Temmuz 2023, Pazar - 12:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Veri Gazeteciliği Atölyesi son buldu

Tarih: 24 Nisan 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve Dağ Medya ortaklığı ile düzenlenen Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi bugün sona erdi.

İLEF’te gerçekleşen Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi bugün son buldu. Atölye’nin son gününde, Gazeteci Pınar Dağ ve Londra’dan bağlanan Milena Marin “School of Data” sunumuyla atölyeye katkıda bulundu.

Marin: “Veri, hikâyeyi söylemek için araçtır”

Veri gazetecisi Milena Marin, Londra’dan telekonferans yöntemiyle bağlanarak veri gazeteciliği ile deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Gazeteci – veri ilişkisine değinen Marin, verinin hikâyeleri söylemek için bir araç olduğunu, bu sebeple veriye değil hikâyeye odaklanmak gerektiğini söyledi. Hikâyenin önemine özellikle vurgu yapan Marin, “Eğer anlatacak bir hikâyeniz yoksa veri bir işe yaramaz” dedi. Ardından gazetecilik mesleğinin veri teknisyenliği olmadığını, gazetecilerin hikâyeyi daha iyi nasıl yazarım şeklinde düşünmeleri gerektiğini belirtti. Marin, “Bilgisayar grafiklerinin içinde kalmayın. Okura, niye ben bu hikâye ile ilgilenmeliyim sorusunun cevabını verin” diyerek konuşmasını bitirdi.

Fotoğraf: Elif Soysal

Fotoğraf: Elif Soysal

Katılımcılar projelerini sundu

Katılımcılar veri toplama, veriyi temizleme ve görselleştirme üzerine öğrendiklerini grup çalışması şeklinde uygulamaya geçirdi. Uygulamanın sonucunda öğrenciler projelerini sunarak diğer katılımcılarla paylaştı. Ardından atölye Pınar Dağ’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6586
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Veri Gazeteciliği Atölyesi son buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat