23 Temmuz 2023, Pazar - 18:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te “Yeni Hayat”

Tarih: 05 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 204

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) mezunu Tuluhan Tekelioğlu’nun “Yeni Hayat” adlı belgesel filmi İLEF’te gösterildi.

yeni-hayat-2

Fotoğraf: Merve Filiz

İLEF’ten 1992 yılında mezun olan, gazeteci ve televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu’nun Yeni Hayat adlı belgesel filmi bugün 15.00’da Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda (MTÖ) gösterildi. Gala gösterimi Altın Portakal Film Festivalinde yapılan belgesel, kişilerin organ nakli sürecinde yaşadıklarını ve sonrasını anlatıyor. Yeni Hayat belgesel filminin gösteriminin ardından katılımcılarla söyleşi yapan Tekelioğlu, belgeselin çekim aşamalarını, bu esnada yaşanılanları ve hissettiklerini İLEF öğrencileriyle paylaştı.

Türkiye’de organ bağışına yeterli duyarlılık gösterilmediğinin altını çizen Tekelioğlu, belgeselin kurgu değil tamamen gerçeklerden oluştuğunu söyleyerek; “Yaşanılan o özel anlara tanıklık ettikten sonra ekibimle birlikte ilk işimiz organlarımızı bağışlamak oldu” dedi.

Yeni Hayat belgesel filmi ile organ bağışı konusunda duyarlılık yaratmayı hedeflediğini belirten Tekelioğlu, bu duyarlılığı yaratmaya çalışırken İLEF’te edindiği farklı düşünme yetisinin yolunu aydınlattığını dile getirdi.

Belgesel gösterimi ve söyleşinin ardından kurulan standlarda, katılımcılar gönüllü organ bağışında bulundu.

yeni-hayat-4

Fotoğraf: Merve Filiz

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5015
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te “Yeni Hayat”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat