24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te “Yeni Zamanlar Halkla İlişkiler Konferansı” başladı

Tarih: 19 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 230

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin Prof. Dr. Alaeddin Asna anısına düzenlediği “Yeni Zamanlar Halkla İlişkiler Konferansı” bugün saat 10.00’da İLEF ATK Sanatevi’nde başladı.

Bir dönem İLEF’te de ders veren, halkla ilişkiler alanının Türkiye’deki kurucu isimlerinden Prof. Dr. Alaeddin Asna anısına bu yıl ikincisi düzenlenen “Yeni Zamanlar Halkla İlişkiler Konferansı” bugün saat 10.00’da İLEF Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi (ATK)’nde başladı. İLEF ile A&B İletişim’in ortaklığıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmalarını Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Aktaş, İLEF Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kazancı, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Prof. Dr. Alaeddin Asna’nın eşi A&B şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna yaptı.

İlk konuşmayı yapan Doç. Dr. Melike Aktaş, “Türkiye’de halkla ilişkilerin hem akademi hem özel sektör hem de kamu sektöründe kurucularından olan Alaeddin Asna adına düzenlenen konferansa ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi. Asna’nın Türkiye’deki Halkla İlişkiler tarihinde en etkili isimlerden biri olduğunu dile getiren Aktaş, “Alaeddin Asna’nın mesleki deneyimi ve Halka İlişkiler ile ilgili olan akademik ilişkisi ülkemizde alanın biçimlenmesine ve kurumlaşmasına en önemli katkıyı yapmıştır” dedi.

Kazancı: “Halkla İlişkiler uzmanının bilgiye olan ihtiyacı sınırsızdır”

Aktaş’ın ardından konuşan, İLEF Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kazancı, Alaeddin Asna’yla 50 yılı aşkın bir dostlukları olduğunu belirterek “Çok değerli bir insandı. Kendisini huzurlarınızda bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. Türkiye’de üniversitelerdeki iletişim eğitimine de değinen Kazancı, “Halkla İlişkiler uzmanının bilgiye olan ihtiyacı sınırsızdır. Çok şey bilmek zorundadır. Bilgi hazinesi çok geniş olmak zorundadır. Eğitim programlarımızı bu ihtiyaca göre düzenlemeliyiz” dedi.

Altun: “Alana katkıları çok önemli, değerli bir isimdi”

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da, Asna’yla tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, “Hocanın bizim fakültemizle yolunun kesişmesi 1967 yılında askerlik görevi sırasında Halkla İlişkiler derslerinde bir öğretim elemanı arandığında ortaya çıkmış. 1967 – 1969 yılları arasında fakültemizde dersler vermiş. Onu son olarak ‘Meslekte 50. Yıl Onur Günü’nde 2005 yılında burada konuk etmişiz. Alana katkıları çok önemli, değerli bir isimdi” diye konuştu.

Asna: “Mesleği Edward Bernays ekolünden çıkaralım”

Son konuşmayı yapan, Alaeddin Asna’nın eşi ve A&B şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna Halkla İlişkiler mesleğinin çağın mesleği olduğunu vurgulayarak, “Yeter ki biz mesleğimizi vahşi kapitalizmin hizmetine sunan Edward Bernays ekolünden çıkaralım” dedi. Mesleğin uzlaşma, toplum menfaati, çatışma çözümü ve empati kültürü eksenine oturtulması gerektiğini dile getiren Asna, “Ürün iletişimi ve propaganda anlayışı egemen oldukça mesleğimiz ne yazık ki değerini yitirdi, etik ve toplum menfaati kolaylıkla göz ardı edilebildi” değerlendirmesinde bulundu.

Konferansın ilk bölümü Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Eriş’in, “Yeni Terra Incognitayı İskana Açmak: Kaşifler ve Turistler” konuşmasıyla sona erdi.

Konferans iki gün sürecek

Yarın da devam edecek konferansta disiplinlerarası bir perspektifle seçilen profesyonellerin, araştırmacıların ve öğrencilerin sunumları yer alacak.

Konferans İnternetten yayınlanıyor

“Yeni Zamanlar Halkla İlişkiler Konferansı” İLEF Film Atölyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Konferansın ayrıntılı programı için: http://www.ilad.org.tr/r-haberler.asp?Haber=25

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18140
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te “Yeni Zamanlar Halkla İlişkiler Konferansı” başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat