1 Ağustos 2023, Salı - 21:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te Zihin Haritalama ile Akademik Çalışma Atölyesi yapıldı

Tarih: 27 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 92

İLEF’te Zihin Haritalama ile Akademik Çalışma Atölyesi Arş. Gör. Dr. Bilge Narin’in moderatörlüğünde yapıldı.

İLEF’te Zihin Haritalama ile Akademik Çalışma Atölyesi Arş. Gör. Dr. Bilge Narin’in moderatörlüğünde 25 Mayıs Çarşamba günü 14.00’te bilgisayar laboratuvarında yapıldı. Atölyeye, İLEF lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Atölyede, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bilge Narin, zihin haritalama üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Tony Buzan ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

zihin

“Zihin haritalamak, öğrenmeyi öğretmektir”

İnsan beyninin sanılandan çok daha az kullanıldığını ifade eden Narin, öğrenme ve hatırlamanın çağrısal olduğunu söyledi. Narin, zihin haritalamanın bağlantılar yaratma ve bu bağlantıları analiz etmek olduğunu belirterek, “Zihin haritalamak öğrenmeyi öğretmektir” dedi. Beynin bir saniye içinde yüzlerce imgeyi işleyebildiğini söyleyen Narin, renklerin sözcüklere göre daha kolay ayırt edilebildiğini ve imgelerin yazıdan daha iyi hatırlandığını belirtti. Zihin haritalamada önceliğin çağrısallığı belirten temel kelimelerin kullanılması olduğunu ifade eden Narin, kelimelerin önemine göre farklı boyutlarda ve renklerde yazılmasıyla akılda kalıcılığın kolaylaştığını açıkladı.

Narin, daha az yazıyla daha çok şeyin öğrenildiğini vurguladı, bu doğrultuda geliştirilen program olan Mindmup’u katılımcılara tanıttı. Zihin haritalama metodu ile yaptığı “ Twitter’da IŞİD destekçisi olan hesapları” projesini Mindmup ile katılımcılara sunan Narin, Mindmup yazılımının cep telefonlarına ve tabletlere rahatlıkla indirilip kullanılabileceği hakkında bilgi verdi.

Mindmup sayesinde, TÜBİTAK için katıldığı bir projede kendisinden istenen sunumu kısa sürede yaptığını belirten Narin, ayrıca Mindmup ile hazırlanan sunumların Google Drive’a kaydedilebildiğini ve bu sayede her yerde rahatça kullanılabileceğini aktardı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11620
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te Zihin Haritalama ile Akademik Çalışma Atölyesi yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat