17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’ten Millet Kütüphanesi’ne bağış

Tarih: 11 Ağustos 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 167

İLEF, arşivinde yer alan bazı kitap ve gazete arşivlerini Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne bağışladı. Eserler yeni adresinde hem koruma altına alınacak hem de herkesin kullanımına açılacak.

İLEF‘in kütüphanesinde bulunan arşivin bir kısmı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne verildi. Yapılan görüşmelerin ardından devir için çalışmaları tamamlanan eserler, bugün Millet Kütüphanesi yetkililerine teslim edildi.

Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, eserlerin korunmak üzere teslim alındığını ederek Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde bulunmasında fayda olacağı düşünülen eserlerin bağışlandığını söyledi. Altun, “Belki de burada olduğundan haberdar olmayan ama oradaki kataloglarda görüp onlardan yararlanacak arkadaşlar olabilir. Bizim imkânlarımız itibarıyla böyle katlanarak büyüyen bir materyali uygun biçimlerde muhafaza etmek çok mümkün olmayabiliyor. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi koşullarında daha iyi yararlanılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yetkilileri de İLEF‘e teşekkür ederek, teslim aldıkları kitap ve arşivin en uygun şekilde korunacağını ve değerlendirileceğini söyledi.

Haber: Yüsra Batıhan

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30742
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’ten Millet Kütüphanesi’ne bağış

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat