27 Temmuz 2023, Perşembe - 10:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEV burslarına başvurular başladı

Tarih: 05 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 204

Merasim Sokak’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden İLEF mezunu Gülşen Yıldız adına, İletişimliler Vakfı’nca burs verilecek.

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından her yıl düzenli olarak verilen burslar için başvurular başladı. İLEV tarafından 1996’dan bu yana verilen burslara bu yıl iki burs daha eklendi. Geçen yıl olduğu gibi 10 lisans, 2 de lisansüstü öğrencisi burs alabilecek. Öğrencilere karşılıksız olarak, 8 ay boyunca ayda 200 lira verilecek.

Bu yıl, İLEF’ten 2006 yılında mezun olan ve Merasim Sokak’ta meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Gülşen Yıldız adına burs verilecek. Ayrıca İLEF mezunu Necla Zarakol tarafından hayatını kaybeden İLEF mezunu eşi Cihan Zarakol adına da burs sağlanacak.

Öğrenciler, maddi durumlarını anlatan bir başvuru yazısı ve transkriptleriyle 14 Ekim tarihine kadar, İLEF’in 2. katında bulunan İLEV bürosuna başvurularını yapabilecek. Bursiyer adaylarıyla yapılacak mülakat tarihi ise daha sonra açıklanacak.

Kimler başvurabilir?

Burs başvurusunda bulunacak lisans öğrencilerinin Genel Akademik Başarı Ortalamasının (GABNO) en az 2,5 olması; ikinci, üçüncü ya da dördüncü sınıfta öğrenim görmesi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.

Burs programına İLEF mezunu olan İLEF lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra farklı lisans programlarından mezun olup İLEF’te yüksek lisans yapan öğrenciler de başvurabilecek. Lisansüstü burs programına başvuru yapacak öğrencilerin lisans mezuniyeti itibariyle GABNO’larının en az 3 olması gerekiyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12256
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEV burslarına başvurular başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat