16 Temmuz 2023, Pazar - 17:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEV üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti

Tarih: 18 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 472

İLEV yeni Yönetim Kurulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından İLEV’in ikinci durağı Çağdaş Gazeteciler Derneği oldu.

Geçtiğimiz Mart ayında yeni yönetim kurulunu belirleyen İletişimliler Vakfı (İLEV), yönetim kurulu ve üyeleriyle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti. Törene, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İLEV Yönetim Kurulu Başkanı Belma Güner Dolu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İnandım’ın yanı sıra çok sayıda İLEV üyesi katıldı.

Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz

Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz

“Basın, ifade ve haber alma özgürlüğüne sahip çıkacağımıza söz veririz”

Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören meydanına gelen heyet, 11.30’da Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Belma Güner Dolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Belma Güner Dolu ve beraberindeki heyet  fotoğraf çekiminin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Dolu, deftere şunları yazdı:

Özgürlüğe ve medeniyete ihtiyaç duyan bütün milletlerin evrensel önderi, yüzyılın lideri Aziz Atam, Çağdaş değerlerle kurduğunuz laik, üniter, demokratik Cumhuriyeti ve bunların bağlamında iletişim alanında mesleğimizi yapmamıza olanak veren hukukun üstünlüğü, insan hakları, basın, ifade ve haber alma özgürlüğünü ilkelerimiz doğrultusunda koruyup, yaşatacağımıza, her geçen özlemle aziz hatıranıza sahip çıkacağımıza söz veririz.

Emanetiniz olan ve geleceğin teminatı olarak gördüğünüz gençliğe armağan ettiğiniz ‘Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutlarken, sizi, silah arkadaşlarınızı, şehitlerimizi, şükran ve minnetle anıyoruz.

20 yıl önce kurulan vakfımızın yeni yönetimiyle, yönetim kurulu ve tüm üyelerimizle huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz.”

4

İLEV’in ikinci durağı ÇGD oldu

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne (ÇGD) geçen İLEV üyeleri, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay’ı ziyaret etti. ÇGD’nin faaliyetleriyle ilgili Abakay’dan bilgiler alan İLEV heyeti, çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaretini noktaladı.

ilev çgd ziyaret

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11486
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEV üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat