20 Temmuz 2023, Perşembe - 02:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEV’den ilk mezunların 50’nci yılı için hatıra ormanı

Tarih: 21 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 189

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından BYYO’nun ilk mezunlarının 50’nci yılı anısına, Atatürk Orman Çiftliği’ne “50. Yıl Hatıra Ormanı” kuruldu. İlk fidanlar bugün saat 11.00’de başlayan buluşmada dikildi.

İLEV‘in BYYO‘nun ilk mezunlarının 50’nci yılı anısına hazırladığı “50’nci Yıl Hatıra Ormanı”na ilk ağaçları dikildi. Atatürk Orman Çiftliği’nde buluşan BYYO’nun ilk mezunları fideleri, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin, İLEV Başkanı Ali İnandım, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ile birlikte diktiler. Hatıra ormanının açılışında konuşan İLEF Dekanı Prof.Dr. Albdülrezak Altun, ormanda sadece ilk mezunların değil, kayıt yaptıracak yeni İLEF‘lilerin de ağaçlarının olmasını istediklerini belirtti.

Hatıra ormanında Ankara’nın ekolojisine en uygun servi, sedir ve karaçam ağaçları bulunuyor.

BYYO’nun ilk mezunları düşüncelerini GÖRÜNÜM’le paylaştı:

Erdoğan Varol: “Türkiye’nin ilklerindeniz”

İLEV’in kurucuları arasında yer alan, halen Datça Havadis Gazetesi’nin yayın kurulu üyeliğini ve Knidos Dostluk, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin başkanlığını yürüten Erdoğan Varol, ağaç dikim etkinliği için gelenler arasındaydı. Okulun tarihsel önemini ve dönüşümünü Varol şu sözlerle dile getirdi: “50 senenin birikimi var. İLEF, Türkiye’de alanında 4 yıllık lisans eğitimi veren ilk yükseköğretim kurumu olmuştu o zaman. Adımız Basın Yayın Yüksek Okulu idi şimdi İletişim Fakültesi oldu. Türkiye’nin ilklerindeniz, geçtiğimiz günlerde akredite olduğumuzu öğrendik, bu da çok sevindirici bir gelişme.”

İlk mezunlardan Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ise heyecanını ve mutluluğunu belirttikten sonra “Abdülrezak Hoca’nın girişimi belki fakültenin tarihine, farklı dönemlerdeki kuşakların birbirini tanımasına vesile olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23083
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEV’den ilk mezunların 50’nci yılı için hatıra ormanı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat