17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İlhan koman heykeli yeniden Seğmenler’de

Tarih: 11 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 608

Seğmenler Parkında kaybolan İlhan Koman heykeli, üç yıl aradan sonra bugün yapılan törenle kaidesine konuldu.

Seğmenler Parkında kaybolan İlhan Koman heykeli, üç yıl aradan sonra bugün yapılan törenle kaidesine konuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Seğmenler Parkında üç yıl önce bakım için götürülen ve daha sonra getirilmeyen İlhan Koman heykeli bugün yapılan törenle kaidesine konuldu. Ankara Galeri Nev’de bulunan kalıbından tekrardan üretilen Heykel, Mimarlar Odası, Yaygara Güncel Sanat İnisiyatif’inin girişimiyle yapıldı. Heykelin kaidesine konması törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen ile çok sayıda vatandaş katıldı

 ABB Başkanı Yavaş: “Ankara kültür ve sanat başkenti olacak”

Açılış öncesi söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun yıllardır Ankara’da sanat eserleri ile kent tarihinin kaldırıldığını dile getirdi. Bunlara nasıl sahip çıkacaklarını “kara kara” düşündüklerini belirten Yavaş, “Baktığımızda kent tarihine dair ne varsa ortadan kaldırılmaya başlandı. Alper Taşdelen ile birlikte, kente dair ne varsa bunların hepsi yerine getireceğiz. Ankara kültür ve sanat başkenti olacak. Beş yıllık görev süremizde Ankara’nın her bölgesinde tiyatroların, sanat merkezlerinin açıldığını göreceksiniz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: “Türkiye’de her şey çok güzel olacak”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, heykelin yeniden kendi yerinde olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ayrıca “Kent bir yaşam alanıdır” diyen Taşdelen, “Kent bir uygarlıktır. Değişim çok güzel, 25 yıldır özlemini çektiğimiz günleri yaşıyoruz. Türkiye’de her şey çok güzel olacak” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Karakuş Candan: “Bir mekanın yeniden dönüşümüne tanıklık ettik”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İlhan Koman heykelinin bir Anneler Gününde tadilat için götürüldüğünü ve bir daha getirilmediğini hatırlattı. Karakuş Candan, 25 yıldır tahribat yaşanan bir kentte, iyileştirici önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Her şey önümüzde bir bir yıkılırken bu heykel hepimiz için iyileştirici bir sürecin başlangıcı olacak. Buradan bütün heykeltıraş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir mekanın yeniden dönüşümüne tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23502
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İlhan koman heykeli yeniden Seğmenler’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat