15 Temmuz 2023, Cumartesi - 15:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnek Bayramı başladı

Tarih: 02 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 559

Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen İnek Bayramı’nın ilk günü bu yıl da coşkulu geçti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnek Bayramı kutlaması bugün başladı. İki gün sürecek bayramın ilk gün programı her zamanki gibi İnekname’nin okunmasıyla başladı.

Fotoğraf: Melike Pala

İnekname’yi okuyan imamın, Mülkiye’nin bu yıl öğrencilere kapatılan kapısı üzerine, “Dekanımız daha ne yapsın? Rahmetli Demirel gibi ‘Bu kapı protokol kapısı değildir, bu kapı tüllabın kapısı da değildir. Bu kapı, kapı değildir’ dedi. Dekan dedik müteahhit çıktı” sözleri ile SBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik’i ve salondakileri gülümseten keyifli anlar yaşattı. Ardından, imam tarafından Dekan’a kilit hediye edildi. İmam ayrıca Şule Çet ve Rabia Naz cinayetlerini hatırlatarak, dayanışma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Cansu Timur

İnekname’nin ardından tüm bölümler Mülkiye’nin sembolü olan inek eşliğinde Cebeci Kampüsünde İnek Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından sırasıyla Maliye, İktisat ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin fermanları okundu. Günün sonunda ise öğrenciler bu kez Zakkum konseri ve fasıl için kampüsü doldurdu. Zakkum’un solisti Yusuf Demirkol, kendisinin İLEF mezunu olduğunu söyleyerek “Gökyüzünde” isimli şarkısılarını seslendirdi. Demirkol, şarkının dönem hocası Ahmet Taner Kışlalı’ya ithaf etti.

Yarın saat 11.30’da İşletme bölümünün fermanıyla başlayacak etkinlikler Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinin fermanlarının ve “Çamurlar”ın okunmasıyla devam edecek. Bayram yarın saat 18.30’daki Yaşar konseri ile son bulacak.

Fotoğraf: Eren Cesur

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23335
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnek Bayramı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat