8 Kasım 2023, Çarşamba - 16:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnek Bayramı coşkuyla kutlandı

Tarih: 09 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 481

Mülkiye’nin gelenekselleşmiş İnek Bayramı bu yıl 7-8 Mayıs tarihlerinde kutlandı. Öğrencilerin coşkuyla kutladığı bayramın tek eksiği kortejde yürümeyen inek oldu.

Cebeci Kampüsü bu yıl da İnek Bayramı ile son iki gündür renkli görüntülere sahne oldu. Sarık ve cübbe giydirilen bir Mülkiye öğrencisinin temsili imam olarak okuduğu inek duası ile başlayan bayram, öğrencilerin bölümlerine ayrılarak kortej hâlinde Kurtuluş Metrosu’na kadar yürümeleriyle devam etti. Mülkiye’nin sembolü olan ve her yıl kortejle birlikte yürüyen ineğin bu yıl kalabalık ve sesten ürkmesiyle yürüyüşte yer almaması bayramın tek eksiği oldu.

_DSC0523

Fotoğraf: Petek Ersoy

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Geleneksel olarak Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün “Tellak”, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün “Züppe”, Maliye Bölümü’nün “Tahsildar”, İşletme Bölümü’nün “Bakkal”, İktisat Bölümü’nün “Geyikhan”, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün de “Amele” olarak adlandırıldığı şenlikte öğrencilerin kendi yazdıkları marşlar ve sloganlarla birbirleriyle atışmaları eğlenceli dakikalara sahne oldu. Yürüyüşün ardından kampüse geri dönen öğrenciler Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ana girişinde toplu anı fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından geleneksel “Ferman” okumaları için kantin bölümüne geçildi.

_DSC0032

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

_DSC0266

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Eleştirinin mizahı: Fermanlar

İnek Bayramı’nın heyecanla beklenen kısmı ferman okumalarında öğrenciler diğer bölümleri, hocalarını ve fakülte yönetimini eğlenceli bir şekilde eleştirdi. İlk gün üç bölüm çeşitli mizansenler ve dans gösterileriyle süsledikleri, farklı konseptlerle hazırladıkları fermanları okudu. Öğrenciler çaldıkları davullarla yazdıkları marşları coşkuyla hep birlikte söyledi. Günün sonunda SBF ön ve arka bahçede farklı konserler vardı. “Baba Zula”nın sahne aldığı ön bahçede doyasıya eğlenen öğrenciler arka bahçede de türküler eşliğinde halay çekti.

_DSC0019

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

_DSC0647

Fotoğraf: Vural Erişmiş

İkinci gün yağmurla başladı

Yağmur yağışıyla başlayan ikinci günde de hava muhalefetine rağmen öğrencilerin bayrama olan ilgileri azalmadı. Sabah saatlerinde kalan bölümlerin fermanlarını okumasıyla bayram kaldığı yerden hız kesmeden devam etti. Öğleden sonra SBF arka bahçede yastık savaşı yapan SBF’lilere, İLEF öğrencileri de dahil oldu. Ardından öğrencilerin birbirlerine ve hocalarına yazdıkları eleştirilerin okunduğu “Çamurlar” kısmına geçildi. Akşam saatlerine doğru yağmurun tekrar başlamasına rağmen öğrenciler Zeynep Casalini konseriyle eğlenmeye devam etti. Konserin ardından bazı öğrenciler yavaş yavaş yerleşkeyi boşaltırken, bazıları da yerleşkede kalıp bayramın keyfini çıkarmayı sürdürdü.

a

Fotoğraf: Ozan Çepni

DSC_0137

Fotoğraf: Cansu Çay

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6772
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnek Bayramı coşkuyla kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhuriyet, ilan edildiği yerde kutlandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara’da yurttaşların coşkusu vardı.

Kapat