2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnek Bayramı coşkuyla kutlandı

Tarih: 06 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 205

Bugün düzenlenen etkinliklerin ardından geleneksel İnek Bayramı’nın sonuna gelindi. Bölümlerin birbiriyle atıştığı fermanlarda bugün Maliye, İktisat ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin fermanları okundu. SBF duvarlarına, FESKOM’un rant iddialarına yanıt olarak astığı afiş ise dikkat çekti.

Geleneksel İnek Bayramı etkinlerinin bugün sonuna gelindi. Geçtiğimiz yıllara göre az katılımlı geçen festival kapsamında bu hafta başından itibaren birçok etkinlik düzenlendi. “İmam Duası” ve “İnek Yürüyüşü” ile dün başlayan kutlamalar bugün düzenlenen etkinlikler ve okunan fermanların ardından sona erdi.  Bugün okunan Maliye, İktisat ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin fermanları atışmalar ile sürdü. İnek Bayramı’nda dikkat çeken bir başka husus da, festivalin düzenleyicisi Festival Komitesi’nin (FESKOM) kendilerine yönelik yapılan rant iddialarına yanıt olarak SBF duvarlarına astığı açıklama oldu.

Fotoğraf: Anıl Doğruluk

Fotoğraf: Anıl Doğruluk

“Tahsildar” adıyla bilinen Maliye bölümü öğrencileri, 13.30’da fermanlarını okumaya başladı. Fermanı okuyan öğrencilerin Yunan mitolojik tanrıları Zeus, Athena, Hades, Hera, Ares ve Artemis gibi giyinmeleri dikkat çekti. Ferman öncesi okudukları “Sizi affetmiyoruz!” başlıklı metinde kadın cinayetleri, akademisyenlere yönelik saldırılar ve tehditler ile son dönemde yaşanan patlamalara yönelik vurgular ön plandaydı. Fermanlar sırasında sık sık “Mektebin kralı, Tüllab-ı Bakkal” sloganı atılırken, diğer bölümlere laf atılınca farklı bölümden öğrencilerin karşılık vermesi eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Ferman, bölüm hocalarının adlarının okunmasıyla son buldu.

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Maliye bölümünün fermanının okunmasının ardından, Geyikhan olarak bilinen SBF İktisat bölümü öğrencileri fermanlarını okudu. “Hırsız Züppe, üçkağıtçı Uluslar, Allah sizi bildiği gibi yapsın”, “mal mal maliye”, “2 yıllık bakkallar”, “maymun çeko” gibi sloganlarla diğer SBF bölümleriyle yapılan atışmalar eşliğinde okunan fermanda SBF akademisyenleri de unutulmadı.  Okunan fermanda yaklaşan final sınavı hatırlatılarak “iktisat gazabın mübarek olsun” duası edildi.

kamu_beyz5

Fotoğraf: Beyza Doğuç

İnek Bayram’ının son fermanı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün oldu. Fermanın başında Suriyeli mültecilere, Ensar Vakfı’ndaki tecavüzlere, LGBTİ bireylere, baskıya, cinsel ve psikolojik şiddete karşı yandaş medyanın ve hükümetin yaklaşımı eleştirildi. Türkiye’de ve dünyada yapılan bombalı saldırılar ve katliamlarda ölenler için “Ölenlere özür değil ömür borçluyuz” dendi. Kamu öğrencileri fermanın devamında diğer bölümlere laf attı ve bölümler arasında karşılıklı sloganlar atıldı.

FESKOM “zorunlu açıklama” yaptı

GRN_3115İnek Bayramı’ndan rant sağlamakla itham edilen İnek Bayramı Festival Komitesi yaptığı açıklamayla kendilerine yönetilen iddialara yanıt verdi. Topluluğun üyelerinin geleneği yaşatmak adına kendi sorumluluklarını ikinci plana aldığını belirten açıklamada gerektiği zaman üyelerinin geleneğe sahip çıkmak adına kendi paralarını harcadığına dikkat çekildi.

İnek Bayramında konser yapmama amaçlarını daha önceden belirttiklerine değinen açıklamada bu konuda Mülkiye Öğrenci Meclisinin de desteğinin alındığı vurgulandı.

Haklarında yöneltilen iddiaların kesinlikle kabul edilemez olduğunun altını çizen komite yaptığı açıklamada, “4 Aralık balosundan, fakültemizin tanıtım çalışmalarına, Ilgaz gezisinden, İnek Bayramı organizasyonuna, mezuniyet balosundan, okulumuzun yıllığına kadar FESKOM olarak ilgilenmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11241
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnek Bayramı coşkuyla kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat