15 Temmuz 2023, Cumartesi - 04:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnsan Hakları Gündemi Konferansı’nın programı açıklandı

Tarih: 19 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı’nın 3.sünü düzenlediği Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı’nın programı açıklandı.

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı’nın bu yıl 3.sünü düzenlediği Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı’nın programı açıklandı. Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nün desteğiyle düzenlenen konferans, 11-12-13 Aralık günlerinde Ankara Barosu Eğitim Merkezi Konferans ve Sergi Salonu’nda yapılacak.

Hukuk, sosyoloji, antropoloji, siyaset bilimi, tarih gibi farklı alanlardan akademisyen ve lisansüstü öğrencilerinin, bağımsız araştırmacıların, avukatların ve insan hakları aktivistlerinin konuşacağı konferansın konu başlıkları şöyle: güvenlik ve insan hakları, cezasızlık sorunu, kadınlara ve LGBTİ’lere yönelik şiddet, cezaevleri ve hak ihlalleri, barış hakkı, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü, ifade özgürlüğü, muhalefet etme olanakları, yargı ve insan hakları, mülteciler ve sınırlarda yaşananlar, çevre ve kent hakkı, iş cinayetleri, nefret söylemi, insan hakları mücadelesi ve bireysel başvuru.

Oturumların yanı sıra atölyelerin ve insan hakları gündemine ilişkin fotoğraf sergisinin de olacağı konferansın programına www.insanhaklarigundemi.net adresinden ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8952
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnsan Hakları Gündemi Konferansı’nın programı açıklandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat