9 Mayıs 2024, Perşembe - 03:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“İnsanı ırklara ayırmanın hiçbir biyolojik gerekçesi yok”

Tarih: 18 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 239

Üniversite Konseyleri Derneği ile Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu’nun düzenlediği “İnsan Nasıl İnsan Oldu” paneli, Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy ve Yrd. Doç. Dr. Ebru Aylar’ın katılımıyla yapıldı

İnsan Nasıl İnsan Oldu paneli, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Aylar’ın katılımıyla katıldı. Üniversite Konseyleri Derneği ile Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu’nun düzenlediği etkinlik, dün saat 15.30’da Erol Mutlu Dersliği’nde başladı.

Aylar: “Ne oldu da evrim mücadelesi yürüttük”

Konuşmasına “Ne oldu da evrim mücadelesi yürüttük” sorusuyla başlayan Aylar, Türkiye’de evrim mücadelesinin 30 yıllık bir geçmişi olduğundan söz etti. Aylar, 12 Eylül sonrasında muhafazakârlığın devlet eliyle yaygınlaştırıldığını ve bu süreçte öncelikle öğretmenlerin hedef alındığını ifade etti. Buna karşı yürütülecek mücadelenin yönteminin “bilimsel bilginin en geniş toplumsallığa ulaşmasının sağlanması” olduğunu söyleyen Aylar, 19-20 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 5. Evrim Sempozyumu’na çağrı yaparak sözlerini sonlandırdı.

Evrim (2)

Yrd. Doç. Dr. Ebru Aylar ve Dr. Ergi Deniz Özsoy (Fotoğraf: Mert Can Doğan)

Özsoy: “İnsanı ırklara ayırmanın hiçbir biyolojik gerekçesi yok”

Özsoy, konuşmasına Darwin ve Darwinci Evrim Biyolojisi üzerine bilgi vererek başladı. Evrim biyolojisinin ırk kavramı tartışması üzerine tarihsel örneklerle bir sunan Özsoy, İnsanın genetik farklılıklarını yitirerek homojenleştiğini kaydetti. Özsoy, sunumunu, “insan ırkları” kavramının kullanımının hem biyolojik hem de sosyal olarak yanlış olduğunu ifade ederek bitirdi.

Etkinlik, soru-cevap kısmıyla son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9478
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “İnsanı ırklara ayırmanın hiçbir biyolojik gerekçesi yok”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat